Grote maten badmode kan ook sexy zijn!

Het is best een beetje raar om dit artikel nu te schrijven. Om twee redenen: ik heb eerder laten weten dat bodypositivity vaak gebruikt wordt als vrijbrief niet aan jezelf te werken én ik zelf ben in geen jaren zo slank geweest als ik nu ben. En dan ga ik nu de grote maten badmode promoten. Misschien juist daarom ook eigenlijk. Want ik vind dat iedereen zich sexy of mooi mag voelen wat de kledingmaat ook is. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Toch?

Het gaat niet over één nacht

Afvallen lijkt vaak een eeuwige strijd. Voor sommige mensen is het een fluitje van een cent en anderen hoeven alleen al maar naar eten te kijken en voelen de kilo’s op hun lijf er bij komen. Ik zelf geniet teveel van eten en te weinig van sporten waardoor ik nooit helemaal strak in mijn velletje zal komen te zitten. Maar ach, ik heb ook vier kinderen op de wereld gezet. Dat gebruik ik vaak en graag als excuus. Ik ken ook genoeg andere dames die gewoon qua figuur en bouw nooit maatje S zullen dragen. Maar dat hoeft toch ook niet? Er is genoeg leuke kleding in grote maten verkrijgbaar waarbij (en misschien ook waardoor) je je op en top vrouw kan voelen.

Stralen in grote maten badmode

Je goed voelen begint inderdaad bij jezelf. Dat stukje bodypositivity deel ik volledig. Als jij je goed voelt in je lichaam moet je dat gewoon uitstralen. Ik ben daarom ook oprecht blij dat er tegenwoordig gewoon hippe grote maten badmode beschikbaar is. Het is niet alleen maar de dergelijke, doorgaans zwarte, outfit. Ook gewoon kleurrijke bikini’s en tankini’s naast de even zo vrolijke designs op de badpakken. En tot in de grotere maten! Bij LASCANA heb ik ze gespot in maat 48 en cup F zelfs. Het enige nadeel is dat de afbeeldingen nog immer zijn van vrouwen met geen grammetje vet teveel. Hoe gaaf zou het zijn als ook de plussize dames geportretteerd zouden worden in de nieuwste grote maten badmode. Dan krijgt de gemiddelde vrouw een iets beter beeld hoe een bepaalde set bij haar zou staan. Tot die tijd genieten we maar met de “overwinning” dat je ook in een grotere kledingmaat tegenwoordig de leukse kledij (waaronder dus ook badmode) vinden kan.