Het is je vast niet ontgaan dat het een beetje stil hier was op mijn website. Je hoeft je geen zorgen te maken. Ik heb nog steeds veel plezier van mijn blog en vele leuke reviews en winacties, dus was niet voornemens te stoppen. Waarom dan die stilte de afgelopen week? We gaan verbouwen!

Wat gaan we doen?

Onze cv-ketel is een beetje een oud dametje aan het worden. Ze doet het wel nog steeds, maar is inmiddels al 18 jaar oud! We verwachten dus dat zij ergens komende maanden wel eens te zielen zou kunnen gaan. Nou is dat normaal gesproken geen probleem, maar onze cv-ketel is nogal uniek. Niet zozeer het apparaat maar vooral de plek waar zij zich bevindt. Namelijk tussen twee verdiepingen in! Een aparte constructie van de vorige bewoner. Onze cv-onderhouds-meneer vindt het voor nu prima, want het is in overleg gebeurd destijds, maar wil het niet op dezelfde manier vervangen. Iets met arbo en zo. Dus was het moment daar gekomen om een duurzame investering te doen en over te stappen op een warmte pomp!

Wat betekent dat?

Boven hebben we airco units in de kamers hangen, die ook warmte genereren. Het enige dat dus echt verwarmd dient te worden is onze woonkamer. Maar ja, dan wil je toch wel van de radiatoren af en over op vloerverwarming. Dat is dan ook het plan. Dat betekent wel dat de gehele vloer er uit moet en deze kan niet terug gelegd worden. En ja, als dat er dan uit gaat, is het logisch om ook de keuken te vervangen. Oh ja, de schouw, die op gas werkt, is natuurlijk ook volledig overbodig, dus die wordt ook gesloopt. En dan heb je een gat in het plafond dat gedicht moet worden. Een klein stukje stuken geeft een kleurverschil, dus moet het hele plafond gedaan worden. En natuurlijk ook de wanden. Kortom, een hele exercitie.

De voorbereidingen

De afgelopen week waren we volop bezig met de hele woonkamer in dozen te stoppen en gereed te maken voor de verhuizers. Die hebben vanochtend het grootste gedeelte meegenomen voor de opslag. Je beseft pas hoe ontzettend veel zooi je hebt, als je het in dozen moet stoppen. Manlief is wel vijf keer naar de stort gereden. Omdat ook een gedeelte in huis wordt opgeslagen, moesten de kamers van de meiden ook aangepakt worden. Manlief had dat project op zich genomen en ik kan niet anders zeggen dan dat hij dat geweldig heeft gedaan. Net zoals eigenlijk de grootste en meeste voorbereidingen op de verbouwing überhaupt. Nu gaat hij ook nog een schuurtje voor om de warmtepomp bouwen. Wat een handige man heb ik, vind je niet? Heb enorme bewondering voor hem hoe hij dit allemaal doet naast zijn werk. Aan mij heeft hij helaas niet zoveel als het om klussen gaat.

Maar dat dus. Even mega druk met de verbouwing voorbereidingen. Op mijn Instagram en Tiktok kan je de vorderingen bewonderen. En uiteindelijk uiteraard ook het resultaat.

@meervanmir.eu

Jaja, onze hele woonkamer krijgt een make-over. Vanaf maandag wonen we boven…

♬ Home – Machine Gun Kelly & X Ambassadors & Bebe Rexha