Gru is back!!! En hij komt niet alleen, maar met al zijn eigen minions natuurlijk! Met andere woorden: er is een nieuwe minions film uit. En wij hebben deze al mogen bekijken! Eigenlijk is deze film een klein beetje ook gewoon Despicable Me, want Gru heeft een prominente rol. Alleen zijn pleegkinderen ontbreken nog. Daar is hij in dit verhaal nog veel te jong voor. Het speelt zich namelijk af in zijn pre-puberfase.

Minions 4 -Hoe Gru Superschurk Werd

Het verhaal van Hoe Gru Superschurk Werd

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor. Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen, gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

Minions 4 -Hoe Gru Superschurk Werd

Minions 4 – onze belevenis

In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over de Minions 4 – Hoe Gru Superschurk Werd. Hoe kan het concept nog steeds grappig zijn na drie eerdere films? Is het niet een beetje uitgemolken inmiddels? Wat was het fijn dat ik er zo flink naast zat. Ik heb namelijk keihard gelachen. Niet alleen ik, ook de kinderen hoorde ik hardop schateren. Het zijn denk ik de blote billen, die het het meest hilarisch waren. Dat en de zeer onnozele minion Otto maakten de film zeer amusant om naar te kijken. Natuurlijk waren Kevin en Bob ook van de partij en waren diens acties net zo geestig. Net zoals de slechteriken in het verhaal. Wat dat betreft weten de schrijvers ons elke keer weer te verrassen. Een Nonchuck, hoe kom je er op? Er was een moment in de film dat de slechteriken in draken veranderden. Ik was even bang dat dat voor mijn zevenjarige te spannend zou zijn, maar het beeld van de blote billen lijkt uiteindelijk veel meer indruk gemaakt te hebben. Kortom, Minions 4 – Hoe Gru Superschurk Werd is een zeer vermakelijke film voor zowel de ouders als het kind. Nu op DVD en Blu-ray!

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/


Minions 4 -Hoe Gru Superschurk Werd