Je zou het haast niet geloven, maar er is alweer een Verschrikkelijke Ikke 4 uitgekomen! We begonnen ons al zorgen te maken dat we Gru en de meisjes niet meer zouden terugzien op het witte doek. Gelukkig waren wij niet de enige fans, want na twee jaar maakte het gezin eindelijk weer haar opwachting om een nieuw avontuur te beleven.

Vandaag mochten wij als allereersten de nieuwe film in de bioscoop bekijken en ik keek er erg naar uit en zag er tegelijk enorm tegenop. Een 4e deel kan toch nooit meer zo’n spektakel worden als de eerste? Iets van een bekend kunstje en de grapjes kennen we nu al. Maar voordat ik daar verder op in ga, duiken we even in het verhaal van Verschrikkelijke Ikke 4.

Verschrikkelijke Ikke 4
The Minions in DESPICABLE ME 4, from Illumination

Waar gaat de film over?

Gru, Lucy, Margot, Edit en Agnes leven een rustig leven als boevenvangers. Er is alleen wel een klein verschil in het het gezin. Er is namelijk een broertje geboren, de schattige Gru junior. Die lijkt overigens niet zo dol op zijn vader te zijn. Enfin, Gru behoort nog steeds bij de goede mensen en moet zijn oud klasgenoot Maxime arresteren. Die heeft iets met kakkerlakken en lijkt zichzelf in een grote variant daarvan omgebouwd te hebben. De arrestatie is succesvol, maar de slechterik ontsnapt helaas uit de gevangenis. En dan wil je maar één ding als schurk: wraak!

Dus moeten Gru en zijn gezin onderduiken in het pittoreske dorpje Mayflower. Daar wonen ze naast buurmeisje Poppy, die het gezin herkent, en het Gru om hulp “vraagt” om zelf een slechterik te worden. Dat betekent een flinke klus om samen op te pakken waardoor ze hun identiteit niet lang geheim kunnen houden.

Verschrikkelijke Ikke 4
Honey Badger and Baby Gru in DESPICABLE ME 4, from Illumination

Lees meer film reviews

Verschrikkelijke Ikke 4 leuk of niet?

Ik ben zo blij als ik ongelijk krijg met dit soort dingen. Had oprecht niet verwacht dat een 4e deel nog leuker kon zijn dan het vorige. Misschien was het de hoeveelheid knipogen naar andere films (Terminator 2, Fantastic Four etc) dat het erg grappig maakte. Of misschien gewoon de nieuw bedachte grappen in combinatie met super strak beeld. Je kan de haren zien zitten op de neus van de directrice. Hoe dan ook, ik heb oprecht hard gelachen om en mij uitstekend vermaakt met Verschrikkelijke Ikke 4.

Als ik dan toch een nadeel moet opnoemen, dan is het denk ik wel de schurk Maxime. Ik verstond hem soms gewoon niet met zijn dikke Franse accent. Maar verder was Verschrikkelijke Ikke 4 een erg leuke film en zeker de moeite waard om in de bioscoop in 3D te gaan bewonderen. Dus eerstvolgende regendag weet je wat je te doen staat!

Hier lees je de IMDB review

Verschrikkelijke Ikke 4