Wij zijn Charlotte, Duco, Olivia en de kleine Julie en op zaterdag 15 juni hadden wij de eer om met ons gezin naar de premiere van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel te gaan. De film is de eerste bioscoopfilm voor de populaire kat van Jet Boeke. De film is geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk.  Ik neem je graag mee in hoe in onze eerste keer premiere verlopen is en uiteraard hoe de film was.

Een echt feestje

We werden warm ontvangen in Kinepolis Utrecht op de oranje loper. Echt een mooie knipoog naar de bekende rode Poes met de naam Dikkie Dik. Boven in de bioscoop was er nog meer pret in verschillende activiteiten voor de kids om te doen. Onze Olivia vermaakte zich uitstekend op het springkussen. Hoogtepunt was echter toch wel dat ze de beroemde Dikkie Dik in het echt mocht ontmoeten. Nadat we even met onze grote vriend op de foto z waren geweest, was het tijd om naar de zaal te gaan. Daar stonden al heerlijke drankjes en bakken popcorn voor ons klaar. Voordat de film begon, werd er nog even de tijd genomen om de kindjes voor
 te bereiden op het zien van hun grote vriend op het witte doek (voor de eerste keer). Ze werd een leuk dansje op de titelsong van Dikkie Dik gedaan. Alles om goed in de sfeer voor de film te komen.

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

Het verhaal

Dikkie Dik loopt door de tuin en de kindjes zien de knuffel nog van Dikkie Dik: Beer. Dikkie Dik gaat slapen en de volgende ochtend wordt Dikkie Dik rustig wakker. Alleen er is iets veranderd, want waar is Beer nou gebleven? Beer, de knuffel van Dikkie Dik is kwijt. O nee. Gelukkig schiet Poes Muis Dikkie Dik te hulp met het zoeken naar zijn verdwenen knuffel. Dan begint er een groot avontuur voor Dikkie Dik: ze zoeken overal naar Beer en maken samen heel veel mee tijdens de zoektocht. Ze zoeken in de tuin waar ze dansen op de waslijn, ze springen op het bed, maar in huis kunnen ze hem echt niet vinden. Beer is nog steeds niet gevonden en dus breidt de zoektocht zich uit en gaan ze op pad naar de weilanden waar ze verschillende dieren om hulp vragen, het bos en het strand. Alle dieren die ze onderweg tegenkomen helpen een handje mee. Ook zingen ze onderweg heel veel leuke liedjes zodat de kindjes mee kunnen zingen en mee kunnen zoeken naar Beer. Deze liedjes zijn erg leuk om mee te zingen voor de kindjes. Na het horen van een liedje konden ze al snel meezingen. 

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

Onze ervaring

Tijdens het avontuur helpt de vertelstem van de inmiddels overleden producent Burny Bos mee met zoeken. Hij heeft de juiste stem om de kindjes bij de les te houden en te helpen met zoeken. Het doet ons denken aan een ouderwetse kinderfilm. De film is erg rustig en geeft niet teveel prikkels voor de kindjes. Dit is iets wat ik zelf erg belangrijk vind en dit maakt de film ook echt geschikt voor jonge kijkertjes van 2 tot 5 jaar oud. En weet je wat nog het beste is: de nieuwe winterfilm van Dikkie Dik komt eind dit jaar al uit. Wat een feest! Dus wat ons betreft een geslaagde dag en een geslaagde film!

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel