Zoals je weet hebben wij de luxe om geregeld de allernieuwste films al eerste te zien. Zelfs nog voordat ze echt in de bioscoop komen. Zo weet ik ook aan het begin van het jaar al welke releases Uinversal gaat hebben in de maanden die gaan volgen. En uiteraard krijg ik al eerder trailers doorgestuurd. Zo ook ik die van Fantasievriendjes (in het origineel “If”) met onder andere Ryan Reynolds en John Krasinski. Eerlijk gezegd was ik er niet zo enthousiast van toen ik de trailer zeg. Sterker nog, als daar geen premiere van zou zijn, had ik het niet heel rampzalig gevonden. Het verhaal trok mij gewoon totaal niet aan na het zien van de preview. Gelukkig zit ik er soms faliekant naast!

Het verhaal van Fantasievriendjes

IF (Imaginary Friends), die ook in de Nederlands gesproken versie wordt uitgebracht onder de titel Fantasievriendjes, is een film van schrijver en regisseur John Krasinski over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten IF’s weer samen te brengen met hun kinderen. In IF zijn Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming en Fiona Shaw te zien. Daarnaast spreken onder andere Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. en Steve Carell de stemmen in van de prachtige en unieke wezens die de rijke fantasie van kinderen weerspiegelen.

Film: Fantasievriendjes of If van Universal
Cailey Fleming and BLUE star in Paramount Pictures’ “IF.”

Onze ervaring

Eerlijk waar, als je over het verhaal hierboven leest, word je nog steeds niet heel enthousiast. Het klinkt gewoon heel dun op de een of andere manier. Dat is het dus totaal niet! Ik heb zo nu en dan heel hard gelachen en zelfs een klein traantje gelaten. Ik heb mij nimmer geërgerd aan de personages, wat ik vaak bij zo’n film wel heb, en vond zelfs de clichés bijzonder om te zien. Maar het zijn vooral de onverwachte wendingen, die deze film zo speciaal maakten voor mij. Na zoveel films te hebben gezien, weet ik vaak al redelijk aan het begin hoe de rest van het verhaal zal verlopen. Hier was ik tot vlak voor het einde verrast. Dus ja, ik ging er in met “ach, we zien het wel” en verliet de zaal met “verrassend leuke film!”

Het is dus zeker een bezoekje aan de bioscoop waard om Fantasievriendjes of If van Universal te kijken. Het is een heerlijk vermaak voor het hele gezin. Vergeet de trailer, want die doet oprecht geen goed recht aan de film. Enne…Ryan Reynolds is op zich al reden genoeg om naar de bioscoop te gaan, toch? Dus ja, leuke film en voor herhaling vatbaar.

Film: Fantasievriendjes of If van Universal