Binnenkort moeten we toch maar eens aan de slag met de bovenverdieping. Wij hebben daar 3 slaapkamers en een badkamer. Omdat mijn dochter volledig bij haar vader is gaan wonen, hebben we de slaapkamers van de kinderen gewisseld. Onze zoon Thijs heeft nu dan ook een grote slaapkamer. De kleinste slaapkamer is nu logeerkamer geworden met een uitschuifbaar bed. Mijn man en ik slapen in de grootste ouderslaapkamer, maar daar is in geen 10 jaar iets aan gedaan. Het ziet er heel ongezellig uit en bovendien onpraktisch. Bovenaan mijn wensenlijst staat: ‘Een kledingkast kopen’. Het is tijd voor de slaapkamer make-over.

Zweeds antiek

De relatie met mijn man Patrick begon in een situatie, waarin ik financieel niet veel kon besteden. Zeg maar, bedroevend weinig. We waren volledig afhankelijk van zijn salaris, dus met het kopen van een huis en een volledige verbouwing, bleef er niet veel over om nog eens fancy meubels te kopen. Ons huis bestaat dan ook uit zweeds antiek. Nu zijn we 10 jaar verder en hebben we financieel zeker niet te klagen. Tijd om die zweedse meuk de deur uit te doen en te gaan voor een stijl, die écht bij ons past. 

De kledingkast als pronkstuk

Om de slaapkamer om te toveren tot een ruimte, die warmte en gezelligheid uitstraalt, hoef je niet eens hele moeilijke fratsen uit te halen. Als je een kledingkast kiest, die als pronkstuk in je slaapkamer staat, ben je al een heel eind. Op woonenzo.nl heb ik prachtige opvallende exemplaren gezien, die anders zijn dan het standaard assortiment van andere bekende bedrijven. De kledingkasten zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, in welke lengte, breedte, hoogte of diepte je ook wil. Ook kun je de indeling zelf kiezen. Heb je veel hangkleding, of leg je liever je kleding op de legplanken? Alles is mogelijk.

Betaalbare kledingkasten voor volwassenen en kinderen

Ik heb alvast een mooie kledingkast uitgekozen in landelijke stijl om in onze nieuwe slaapkamer te zetten. Totaal anders dan de witte standaardkast, die we nu hebben staan. Goed betaalbaar en gratis bezorging. Dat vind ik toch ook wel een pluspunt. Nu ik er zo over nadenk, kan Thijs ook wel een nieuwe kledingkast gebruiken. Hij groeit zo hard en zijn kleding groeit hard met hem mee. Thijs heeft nu nog zo’n kledingkast uit zijn babykamertijd. En omdat zijn aangepaste hoog-laag bed al heel opvallend in zijn kamer aanwezig is, kan hij een minder prominente kledingkast wel gebruiken. Oke, ik ga nog eens een avondje online koekeloeren op de site.