Kinderen worden vaak aangetrokken tot dingen die groot en opvallend zijn. Het liefst ook wat nog een beetje magische en mysterie heeft en een gevoel voor avontuur bezit. Het meest bekende item of dier dat al deze elementen bevat is natuurlijk de dinosaurus. Of het nu gaat om de enorme hoeveelheid verschillende of de bijzondere kenmerken van elk soort, bijna ieder kind is er gefascineerd door. Dit volgt ook wel uit het feit dat je een paar jaar terug dino kaarten kon sparen bij de AH. Waar dinosaurussen uitgestorven zijn, is de fascinatie voor deze oerbeesten nooit van de wereld. Hoe leuk is het dan ook om over de avonturen voor te kunnen lezen aan mijn jongens.

Dino boeken zijn top

Dit leuke leesboek is speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar die leren lezen en veel moeten oefenen. Binnenin staat een spannend verhaal over dinosaurussen, dat dankzij de korte woorden en eenvoudige zinnen heel geschikt is voor beginnende lezers. Achterin werden enkele leuke raadsels toegevoegd om begrijpend lezen te oefenen. Leesplezier verzekerd!

Mijn zoons zijn gek op dinosaurussen, dus van het lezen van boven weergegeven samenvatting werden zij en ik ook helemaal enthousiast. Mijn jongens zijn immers de experts wat deze beesten betreft en zou gewoon niet weten waar ik het over heb. (we hebben inmiddels al eerder geconstateerd dat dat wel meevalt aangezien ik nu een boek vol kennis bezit).

Dino verhalen doen het dus goed bij ons thuis en elk verhaal dat ik kan voorlezen over dit onderwerp verslinden zij. Ik weet niet hoe dat werkt, jongetjes en dino’s, maar er lijkt een soort oer verbondenheid te zijn.

Mijn eerste Dino leesboek

Voorlezen is altijd goed voor kinderen en ik vind het dan ook belangrijk om dit zo veel mogelijk te doen. Een nadeel, sommige verhalen zijn gewoon heel lang. Hierdoor duurt het soms langer dan ik zou willen voordat ik klaar ben en kan genieten van MIJN avond. Mijn eerste Dino leesboek heeft maar vier verhalen, die je allemaal achter elkaar horen. Maar ook los van elkaar zijn ze erg leuk. Het aantal pagina’s per verhaaltje loopt van 6 tot 15 pagina’s. Dit is door qua voorleespret lekker overzichtelijk. 

Mijn eerste Dino leesboek

Eigenlijk is het ook geen voorleesboek, maar meer een leesboek voor een kindje dat net leert lezen en dit thuis moet oefenen. De vier verhalen zijn daarom kort en duidelijk te volgen. De namen in het boek zijn makkelijk en de plaatsjes ondersteunen de tekst perfect. De drie dino’s heten Bonk, Hoorntje en Kwak, dus zeker toegankelijk voor de beginnende lezer.

Naast de vier verhaaltjes om te lezen, bevat het Mijn eerste Dino leesboek ook nog achterin een raadsel en een woordzoeker om te doen. Beiden uiteraard in het thema van de verhaaltjes. Dat maakt het natuurlijk nog leuker voor de enthousiaste lezertjes.

Een aanrader

Voor de beginnende lezer is dit boekje echt aan te raden. Het bevat leuke verhaaltjes en ze zijn niet te lang. Hierdoor is het makkelijk te volgen én te lezen. Ik weet zeker dat mijn zoons dit boekje straks, als zij zelf leren lezen, helemaal te gek gaan vinden. Als luisteraartjes tijdens mijn voordracht nu zijn ze al intens gelukkig. Als ze het later zelf kunnen, zal dat het kersje op de taart zijn.