Daar ben ik weer eens met een leuke review. Eentje vooral voor mijn jongens, want die hebben een enorme fascinatie voor een bepaalde uitgestorven diersoort. Ik heb het natuurlijk over de dinosauriërs. Wat ik eigenlijk nooit begrepen heb, is hoe de meeste jongetjes van kleins af aan al helemaal geïntrigeerd zijn van deze dieren. Hoe klein ze ook zijn, dinosaurussen hebben altijd een soort van aantrekkingskracht gehad op mijn jongens. Laatst gaven mijn zoons van 4 en 5 jaar aan dat zij allebei expert zijn in alles wat met deze oerbeesten te maken heeft. Toen ik aangaf dat dinosaurussen niet meer bestaan kreeg ik te horen dat ik het fout heb, want zij zijn de expert. Hoe leuk is dan een boek waar door middel van plaatjes en weetjes je nog meer over dinosaurussen te weten kan komen (ook als ouder!) Zo ook dus het boek Dinosaurussen van A tot Z van uitgeverij Deltas.

Wat staat er in het boek?

Alles wat je wilt weten over de meest indrukwekkende dinosaurussen

In het boek staan ongeveer 150 soorten dinosaurussen vermeld, inclusief mooie tekeningen van hoe de betreffende soort eruit zou moeten zien. Op elke pagina wordt een dinosaurus uitgewerkt en ontdek je hoe groot, sterk, snel en zwaar hij was, waar hij leefde, wat hij at en hoe hij zich verdedigde tegen vijanden. Bovendien krijg je ook meerdere weetjes en algemene informatie over de desbetreffende dinosaurus. 

De gedetailleerde illustraties brengen de dinosaurussen en hun fascinerende wereld helemaal tot leven. Dit is perfect voor de kleine ‘expert’ die nog wel veel meer zou willen zien en lezen van zijn dinosaurussen. Voor de allerkleinste is het een prachtig inkijkexemplaar door de mooie illustraties. Voor de wat grotere kinderen is het juist leuk om nog meer te weet te komen van de uitgestorven dinosaurussen. 

Dinosaurussen van A tot Z van uitgeverij Deltas

Mijn ervaring met Dinosaurussen van A tot Z

Naar mijn idee is het boek dus ideaal voor de jonge dinosaurus fan, maar ook voor de meelezende ouder. Wist je bijvoorbeeld dat er ook dinosaurussen waren die een soort van verenkleed hadden? Naar mijn idee hadden alle dinosaurussen een geschubde huid. Ik heb dus zeker iets geleerd door dit boek. Mijn jongens zijn nu niet de enige dino experts meer in huis. Sterker nog, omdat ik lezen kan en zij niet, kan ik ze inmiddels nog feitjes bijbrengen. Jazeker, deze mama leert ook voortdurend bij!

Wat ik zelf ook heel prettig vind, is dat bij elke dinosaurus soort er bij vermeld staat hoe je die zijn naam moet uitspreken. Zo spreek je de Leaellynasaura uit als leee-aa-lie-naa-sau-ra. Ik ben daar zo blij mee. Sommige namen zijn namelijk best lastig. Op deze manier weet je dus hoe het juist uitgesproken moet worden. Al met al is het boek Dinosaurussen van A tot Z dus zeker een leuk naslag- /opzoekboek voor als je van dinosaurussen houdt of met van die fans in een huis woont.