Trouwen met kinderen bij? Dat lijkt in eerste instantie niet het ideale scenario. Je denkt misschien meteen aan vlekken op je trouwjurk en een scène op jullie feest. Al hoeft dit gelukkig niet zo te verlopen. Er zijn namelijk vele manieren om je kinderen een even leuke dag te laten beleven als jullie. Bovendien voegt hun aanwezigheid net dat extra stukje levendigheid toe aan jullie feest. Benieuwd hoe je hen op een goede manier betrekt? Hier vind je alvast enkele tips. 

Geef de kinderen verantwoordelijkheid 

Laat hen ten eerste belangrijk en gewenst voelen. Dit doe je door ze verschillende verantwoordelijkheden te geven op het feest. Zo weten ze dat ze nodig zijn, en zullen ze hun uiterste best doen om de opgelegde taken tot een goed einde te brengen. Zorg ervoor dat deze net niet te moeilijk zijn om hun avond voldoende uitdagend te houden. Zet ze bijvoorbeeld in als extra huwelijksfotograaf of laat ze de jassen van de gasten aannemen en weghangen. 

Kies voor een oppas

Op momenten dat ze even niets te doen hebben, zullen ze zich snel vervelen en daardoor misschien de ceremonie of het feest verstoren. Denk er daarom aan om even een oppas in te huren die hen kan bezighouden en tegelijkertijd een oogje in het zeil kan houden. Je zal jezelf hier achteraf alvast enorm dankbaar voor zijn. 

Voorzie kinderanimatie 

Een andere mogelijkheid om ook de kinderen een spannende dag te bezorgen, is kinderanimatie. Dit hoeft absoluut niets spectaculairs te zijn. Denk aan kinderchampagne, voldoende knutselmateriaal en voldoende speelgoed zoals klei, lego en gezelschapsspellen. Wanneer het feest dan net wat te lang duurt voor hen, kunnen ze zich hier makkelijk al enkele uren mee bezig houden.  

Betrek ze in jullie geloften 

Ook jij weet wellicht dat stilzitten niets is voor de kids. Laat hen daarom eventueel aan het woord iets voor of na jullie het jawoord hebben gegeven aan elkaar. Dit onderbreekt de lange ceremonie even voor hen, terwijl ze zich ook betrokken voelen in heel het gebeuren. Vergeet zeker geen huwelijksfotograaf uit bijvoorbeeld Gent in te huren om dit mooie moment vast te leggen. 

Verwen en laat genieten 

Tot staan blije kinderen gelijk aan blije ouders, dus wees die dag zeker niet te streng voor hen, en laat ze voluit genieten van het feest. Daarnaast is dit de ideale dag om hen extra in de watten te leggen, zodat ook zij deze later op een goede manier herinneren. 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock