Mijn lieve vriendinnetje Peggy gaat in september trouwen en ik ben haar getuige. Een zeer vereerde taak op zo’n speciale dag wat ik dan voor de zesde keer zal gaan uitvoeren. Niet meer bijzonder zou je denken? Jawel hoor, want elke bruid is anders en elke keer is er wel iets unieks. Met Peggy ben ik namelijk voor het eerst mee geweest naar het moment van bruidsjurk uitzoeken en passen. Heb jij al eens nagedacht over een tweedehands trouwjurk?

Iets waar ik stiekem ook wel echt naar uitgekeken heb, maar nog niet zo goed van wist wat ik moest verwachten. Al helemaal niet als het gaat om een tweedehands trouwjurk. Dat het bij Nikita Bruidsmode zo’n sprookje zou worden, had niemand van te voren kunnen bedenken. Ik weet wel waar ik te zijner tijd mijn trouwjurk ga halen!

Een tweedehands trouwjurk van Nikita

Peggy en ik denken wel vaak hetzelfde. Een bruiloft kost behoorlijk wat geld en een bruidsjurk al helemaal. Waarom zou je deze niet gewoon tweedehands aanschaffen? Nikita Bruidsmode heeft een enorme collectie aan tweedehands trouwjurken, dus vol goede moed gingen we afgelopen zaterdag op weg naar Velp. Een behoorlijke afstand dus zonder enige garantie dat we zouden slagen. Peggy was daar ook wel lichtelijk zenuwachtig over, maar ontdekken wat je wel en niet wil in een jurk kan ook al een overwinning zijn. Ze wilde in ieder geval geen kant, zei ze.

Eenmaal op locatie aangekomen werden we hartelijk verwelkomd door Miranda en Lucy. Binnen kregen we een stukje appeltaart met slagroom en kopje thee. Peggy had al eerder de collectie online bekeken en enigszins aangegeven wat voor een soort jurk ze graag zou willen proberen. Nadat we eerst gezellig geklets hadden (en waarschijnlijk Peggy haar formaten / postuur ingeschat was) ging de bride to be met de dames de rekken in. Meerdere stijlen tweedehands trouwjurken werden tevoorschijn gehaald om te proberen. Zo zou het voor de bruid duidelijk worden wat het beste bij haar past en waar ze zich comfortabel in zou voelen. Zes jurken hingen er om te proberen, maar wat er vervolgens gebeurde had ik niet verwacht.

De droomjurk maak je zelf!

Je verwacht bij het passen van zowel een nieuwe als een tweedehands trouwjurk, dat er niet veel meer veranderd zal worden. Het wordt aan je lichaam aangepast als in op maat gemaakt en misschien een klein steekje anders, maar dat is het wel. Niet dus bij Nikita Bruidsmode!!! Ze luisteren echt naar de bruid. Als je meer tule wil, dan kan er een extra rok opgezet worden. Vind je het te bloot aan de bovenkant, dan kan er een topje overheen genaaid worden. Mouwtjes er aan of er af, het kan. Wil je een andere glinstering, dan komt er een andere rok tevoorschijn.

Het is niet alleen een steekje meer of minder. Je bouwt samen met de dames van Nikita je eigen droomjurk! Met open mond heb ik daar de middag gezeten. Een simpele jurk veranderden ze zonder moeite in een prinsessenjurk. Maar zolang Peggy nog niet overtuigd was, werden er gewoon weer nieuwe opties aangedragen. “We willen niet verkopen, we willen een bruid in haar droomjurk” werd er gezegd. En ja, dat straalden ze ook echt uit. Ze bleven maar namelijk met ideetjes komen en in de rekken duiken. Engelengeduld en precies ook met items komen die logisch waren en waar de bruid blij van werd.

Een uniek concept

Net toen ik dacht dat we wellicht een droomjurk gemaakt hadden, kwam Miranda met een laatste juweeltje aanzetten. Peggy kon ook niets anders dan “wow” uitbrengen toen ze zichzelf in de spiegel zag. “Dit is hem” zei ik met een brok in mijn keel. De andere dames die mee waren waren het met mij eens. Peggy was ook al overtuigd. En toen kwam daar Miranda met de extra rok.

Wat er gebeurde? Jankende dames!!! Het was haar droomjurk geworden! Alleen maar doordat de dames van Nikita Bruidsmode meer doen dan een jurk aantrekken. Ze luisteren en kijken naar de behoeftes van de bruid en passen daar de jurk helemaal op aan. Echt iets heel unieks en het gevoel alsof je iets speciaal voor jou ontworpen gaat dragen op één van de meest belangrijke dagen in je leven.

Tweedehands trouwjurk

Sneak peak!

De jurk kan je al een beetje zien hier. En ja, er zit inderdaad genoeg kant op. Uiteindelijk bleek dat toch gewoon prachtig te zijn, dus Peggy was al snel overstag. Met een sprookjes gevoel verlieten we die dag Velp. Nakletsen over de fantastische behandeling van en bij Nikita Bruidsmode en dat een tweedehands trouwjurk kopen op deze manier misschien nog veel leuker, en zeker ook unieker, is dan een nieuwe bruidsjurk aanschaffen.

Zoals ik al in het begin zei: mocht ik ooit gaan trouwen (hint hint manlief), ik absoluut weer een dagje richting Velp zou gaan. Dames, jullie hebben mij oprecht aangenaam verrast en zeker ook overtuigd: bij jullie staat de bruid op alle manieren centraal!