Beslissen wat je aantrekt naar een bruiloft is niet altijd even makkelijk. Je wilt er natuurlijk stijlvol uitzien, maar je outfit moet ook gepast zijn voor de gelegenheid. Met de volgende tips weet je precies wat voor outfit je uit de kast moet trekken!

Voorkom een modeblunder

Niets is zo erg als een modeblunder als gast op een bruiloft. Er zijn een paar kleding etiquette regels die je kunt volgen om niet uit de toon te vallen. Hier komen ze.

De eerste vuistregel is voor de hand liggend, maar moet toch even vermeld worden. We hebben het natuurlijk over wit gekleurde kleding. Dit is meestal een no go. Dus tenzij er specifiek staat aangegeven dat het wél mag, kun je de witte jurken beter in de kast laten hangen. Hetzelfde geldt voor kleuren die naar wit neigen, zoals zand-kleur of gebroken wit. Je kunt hiermee beter het zekere voor het onzekere nemen.

Verder zijn er nog een aantal andere kledingstukken die je beter niet kan dragen naar een trouwdag. Want ook al is de dresscode casual, wij raden toch aan om je niet te wagen aan slippers, shorts en jeans.

Dit trek je aan als er geen duidelijk thema is

Is de dresscode je niet helemaal duidelijk? Met cocktail kun je haast niet missen. Cocktail is chique maar informeel. Denk aan een mooie midi-jurk gecombineerd met hakken en een clutch. Kleuren en prints op de jurk zijn zeker toegestaan! Als man ga je voor chino’s, een pak of een mooie pantalon met nette blouse.

Als je nog steeds in twijfel bent over het thema, is het slim om de trouwlocatie op te zoeken. Voor bijvoorbeeld een Rotterdamse bruiloft, inspecteer je even de trouwlocatie in Rotterdam. De locatie zegt vaak veel over het thema van de bruiloft.

Dit betekent de dresscode

Nu je de dos & don’ts weet, heb je alvast een goede basis. Nu is het tijd om erachter te komen wat de dresscode op de uitnodiging precies inhoudt. De meest populaire thema’s zijn tenue de ville, black tie, feestelijk en casual chic.

Tenue de Ville

Tenue de ville is een formele dresscode die niet te chique is. De stijl betekent letterlijk kleding die je naar de stad draagt, kenmerkend voor een nette look. Mooie jurken, nette jumpsuits, pantalons en elegante rokken zijn perfect. Als man ga je voor een pak met stropdas of vlinderdas. Wees niet bang om een speels patroon aan de look toe te voegen.

Black Tie

Black tie is een formele dresscode waar je best wel wat voor uit de kast mag halen. Je wilt namelijk niet underdressed zijn op een black-tie wedding. Ga hierbij voor een lange jurk en hakken. Voor de mannen zegt de naam het eigenlijk al, een zwart of donker-kleurig chique pak is the way to go.

Feestelijk

We snappen het als je bij deze dresscode even op het hoofd moest krabben. Dit moderne thema geeft gasten de mogelijkheid om creatief te zijn met hun look en een persoonlijke touch toe te voegen. Ga voor een cocktail jurk met leuke prints en felle kleuren. Als man is het leuk om voor een felle das te gaan.

Casual Chic

Dit thema is semi-informeel. Bij casual chic kom je zoals je bent. Draag iets waarbij je je comfortabel voelt. Ga voor kleurrijk en speels. Maar, onthoud de vuistregel over het niet dragen van spijkerbroeken, shorts… Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Nu je precies weet wat de gewenste look is die het bruidspaar heeft uitgekozen, is het tijd om de perfecte outfit samen te stellen. Bruiloften zijn speciale momenten waar je net wat extra moeite wilt doen om er goed gekleed uit te zien. Er zullen tenslotte mooie foto’s geschoten worden. Vindt de bruiloft bijvoorbeeld plaats in Nijmegen, grote kans dat er een professionele trouwfotograaf Nijmegen aanwezig is. In dat geval zul je er op en top uitzien zodat je leuk terug kunt kijken op deze mooie dag.