Wil jij vooraf niet weten wat het geslacht van je kindje is? Of weet je het wel, maar wil je je kindje zo neutraal mogelijk opvoeden, en geen vooraf bepaalde voorkeur meegeven op het gebied van kleuren en speelgoed, bijvoorbeeld? Dan is de kans groot dat je voor een neutrale babykamer kiest. Maar waar moet je op letten als je deze in gaat richten?

Laat blauw of roze achterwege

De belangrijkste ‘regel’ als je je babykamer neutraal in wilt gaan richten? Laat de kleuren blauw en roze achterwege. Deze kleuren zijn sterk verbonden met een jongetje of een meisje, en dit wil je nu net voorkomen.

Natuurlijk zou het eigenlijk zo moeten zijn dat je hierin lekker vrij kunt zijn, en dat je bij blauw niet automatisch aan een jongetje denkt, en bij roze aan een meisje. Dit is echter een gewoonte die er zo ontzettend lang in gegoten is, dat we hier niet snel vanaf zullen komen. De meeste ouders die hun kind zo neutraal mogelijk op willen voeden, laten deze kleuren dan ook zoveel mogelijk achterwege. Of ze kiezen er juist voor om ze allebei terug te laten komen in de kamer, dat kan natuurlijk ook. De meeste ouders kiezen echter voor een basis met neutrale kleuren. Zachtgeel, groen, wit; er is keuze genoeg.

Ben je bezig met de babykamer, denk dan ook meteen even over namen voor je kindje na. Wil je deze ook neutraal houden? Of kies je hier wel duidelijk voor meisjesnamen voor een meisje? De ervaring leert dat bepaalde jongensnamen vaker als neutraal worden gezien dan typische meisjesnamen, dus hier zou je nog rekening mee kunnen houden.

Lees ook: de leukste kraamcadeau’s

Neutrale accessoires zijn er genoeg

De meeste ouders die het babykamertje neutraal inrichten, doen dit omdat zij het geslacht van het kindje nog niet weten, of niet houden van uitgesproken kleuren voor jongens of meisjes. Zoals al beschreven heb je genoeg opties om de basis mooi te maken, juist ook zonder roze en blauw te gebruiken. Ook voor accessoires geldt dat je alle kanten op kunt.

We houden babykamers steeds vaker neutraal qua kleuren, wel zo fijn voor de oogjes van je kleintje, dus al te schreeuwerige kleuren kom je toch al niet vaak meer tegen in de winkels. Je zult zien dat de meeste accessoires eigenlijk zowel voor jongens als meisjes prima geschikt zijn om te gebruiken. Een stoere retro loopauto, die in het begin vooral een lekkere blikvanger is, en later als speelgoed kan gaan dienen, is al lang niet meer alleen voor jongens. Net zoals een lekkere grote knuffelbeer echt niet alleen voor meisjes is. Volg je gevoel, en maak er iets moois van op de manier waar jij je prettig bij voelt.