Het is praktisch om in eigen land te trouwen. Maar eerlijk is eerlijk: het Nederlandse landschap is nu niet zozeer heel romantisch. Droom je van een bruiloft in de Toscaanse heuvels, aan de Spaanse kust of op een heel andere locatie? Gewoon doen! Als je maar de juiste voorbereidingen treft, is het absoluut mogelijk om die droom waar te maken. Dít zijn handige tips.

Gasten goed informeren

Het is heel belangrijk om je gasten goed te informeren over de buitenlandse locatie. Doe dit al zo vroeg mogelijk, zodat ze vrij kunnen nemen en de reis kunnen boeken. Het werkt goed om alle informatie op de trouwkaart te vermelden. Met bijvoorbeeld een vliegtuigje ernaast maak je in een oogopslag duidelijk dat het om een verre reis gaat – zo valt dit in ieder geval op. En het is zelfs een leuk idee om het thema van de locatie centraal te stellen in het kaartje. Houd dit in gedachten bij een trouwkaart ontwerpen! Zo maak je er meteen iets persoonlijks van. Sta verder klaar om vragen van je gasten te beantwoorden over de locatie, want die komen er ongetwijfeld.

Andere genodigden informeren

Naast de gasten zijn er nog meer genodigden om aan te denken. De fotograaf en videograaf bijvoorbeeld! Ga op de plek van bestemming op zoek naar een foto- en videograaf, of vraag of een Nederlandse foto- of videograaf bereid is om te reizen. Hoe eerder je hiernaar op zoek gaat, hoe beter. Zo is het maar geregeld. En dit geldt ook voor de ceremoniemeester. Neem je een Nederlandse ceremoniemeester mee naar het buitenland? Dit kun je maar beter tijdig in orde maken.

Wie regelt wat?

Je moet een heleboel regelen voor een bruiloft in het buitenland. En niet alleen jij en je partner, maar ook de gasten. Vliegtickets, overnachtingsplek en vervoer: er komt wel wat bij kijken. Wie regelt dit? Doe jij dit voor je gasten of doen zij dit zelf? Ook hier kun je maar beter duidelijk over communiceren, om teleurstellingen voor te zijn. Als alles helder is, komt het goed.

Lees ook: dit trek je aan naar een bruiloft

Wie betaalt wat?

In het verlengde hiervan stel je jezelf de vraag: wie betaalt wat? Als stel betaal je natuurlijk het huwelijk en alles wat er bij de dag komt kijken. Maar soms wordt er ook besloten om het vervoer en de overnachtingsplek voor (sommige) gasten te betalen. Het is immers ook wel wat om aan je genodigden te vragen om dit zelf op te hoesten. Je kunt hier zelf het best een inschatting van maken: wat is er gepast?

Catering regelen

Het stukje catering behoeft wat extra aandacht bij trouwen in het buitenland, al is het alleen al omdat je hier in een andere taal over moet communiceren. Ook zijn specifieke dieetwensen in het buitenland niet altijd even bekend, dus ga hier ook weer vroeg mee aan de slag.

Locatie bezoeken

De locatie is natuurlijk enorm belangrijk bij de bruiloft. En één ding is zeker: in het buitenland zijn er práchtige trouwlocaties te vinden. Doe hier dan ook goed onderzoek naar. Verder raden we je aan om daadwerkelijk langs te gaan bij de locatie, en deze niet enkel online te bekijken. Pas dan kun je namelijk echt inschatten hoe de plek eruit ziet. Is dit waar je van droomt? En zie het ook meteen als een goed excuus om een pre-wedding vakantie te boeken!