Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het investeren in digitale valuta’s, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Maar voordat je jezelf in deze spannende wereld stort, is het belangrijk om enige kennis op te doen en de juiste platforms te vinden om te handelen. In dit artikel zullen we kijken naar twee prominente platforms: Finst, een Nederlandse crypto-broker, en Bitmex, een internationale crypto-exchange.

Weet jij wat het is?

De meeste mensen hebben al wel gehoord over Bitcoin en cryptovaluta en weten ongeveer wat ze zijn. Er in investeren en actief mee bezig gaan is echter nog heel wat anders. De drempel die ze over moeten voor ze zelf crypto kopen, is voor veel mensen vrij groot. Ze doen dit vaak pas op het moment dat het erg goed gaat in de crypto-markt en de koersen dagelijks stijgen. Ze horen op feestjes en verjaardagen vrienden en familie praten over de torenhoge winsten die ze hebben behaald met crypto en willen dat ook.

Hier moeten we wel even één niet onbelangrijk dingetje opmerken: Timing is erg belangrijk bij het aankopen van crypto en wanneer iedereen enthousiast is en reeds op dikke winsten zit, is het geen goede tijd om ook te gaan kopen. Je zit dan namelijk dicht bij de top van de markt, waarna waarschijnlijk een sterke daling volgt en jij met de verliezen zit. Beter is het om in te stappen wanneer bijna niemand meer geïnteresseerd is en de markt reeds een daling van een jaar of langer achter de rug heeft. Laat dat nu juist het huidige moment beschrijven (juni 2023). De cryptomarkt begint juist weer omhoog te draaien, na een lange periode te zijn gedaald. Als je geld over hebt en een jaar of 3 -4 de tijd hebt, dan is nu een goed moment om een gokje te wagen met crypto. Maar waar moet je zijn om crypto te kopen?

De mogelijkheden

Laten we beginnen met Finst, een crypto-broker die speciaal is ontworpen voor beginners. Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency en niet bekend bent met complexe handelsplatforms, is Finst een uitstekende keuze om je reis te beginnen. Finst is in Nederland gevestigd en richt zich op gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid. Het platform biedt een intuïtieve interface en begeleidt gebruikers stap voor stap bij het proces van het kopen en verkopen van cryptovaluta.

Een van de voordelen van Finst is de mogelijkheid om met fiatvaluta, zoals euro’s, te handelen. Dit betekent dat je geen andere cryptocurrency nodig hebt om te beginnen met handelen. Finst ondersteunt ook een breed scala aan cryptocurrencies, zodat je kunt kiezen uit verschillende opties om in te investeren. Bovendien biedt Finst beveiligingsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie en offline opslag van fondsen, waardoor je gemoedsrust hebt bij het beheren van je investeringen.

De ervaren mens

Als je meer ervaring hebt in de wereld van cryptocurrency en klaar bent om geavanceerdere handelstechnieken toe te passen, kan Bitmex een interessante optie voor je zijn. Bitmex is een internationale crypto-exchange die geavanceerde handelsinstrumenten en hefboomwerking biedt. Het platform staat bekend om zijn focus op derivatenhandel en is populair bij ervaren handelaren.

Bitmex biedt een breed scala aan handelsparen en stelt gebruikers in staat om long- of short-posities in te nemen. Het platform maakt gebruik van hefboomwerking, wat betekent dat je met geleend geld kunt handelen en potentieel hogere winsten kunt behalen. Het is echter belangrijk op te merken dat hefboomwerking ook risico’s met zich meebrengt, omdat het je blootstelt aan grotere verliezen als de markt zich tegen je keert. Daarom is het van essentieel belang om jezelf goed te informeren en vertrouwd te raken met de werking van Bitmex voordat je besluit om er gebruik van te maken.

Een kleine vergoeding

Het is ook belangrijk om te vermelden dat zowel Finst als Bitmex vergoedingen in rekening brengen voor hun diensten. Deze vergoedingen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke transacties die je uitvoert. Het is altijd verstandig om de kostenstructuur van een platform te onderzoeken voordat je besluit om er gebruik van te maken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Wees bewust en voorzichtig

Het is essentieel om te benadrukken dat beleggen in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt. De cryptomarkt is volatiel en prijzen kunnen sterk schommelen. Het is belangrijk om je investeringen zorgvuldig te overwegen en alleen geld te beleggen dat je bereid bent te verliezen. Het is ook verstandig om jezelf te informeren over verschillende cryptocurrencies, hun technologieën en het bredere marktsentiment voordat je besluit om te investeren.

Tot slot is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij professionals of ervaren handelaren voordat je begint met beleggen in crypto. Er zijn tal van online bronnen, forums en gemeenschappen waar je kunt leren en ideeën kunt uitwisselen met andere crypto-enthousiastelingen.

Of je nu een beginner bent die op zoek is naar gebruiksgemak of een gevorderde handelaar die geïnteresseerd is in geavanceerde handelsinstrumenten, platforms zoals Finst en Bitmex kunnen je helpen om je beleggingsdoelen in de wereld van cryptocurrencies te bereiken. Maar onthoud altijd dat voorzichtigheid en kennis essentieel zijn bij het beleggen in deze volatiele markt.