Weet je wat wel een voordeel is van dit met zijn allen thuis zitten? Het aantal inbraken zal drastisch omlaag zijn gegaan. Althans, daar ga ik vanuit. Wat ik echter meer beangstigend vind is, dat degene die wel nog uitgevoerd worden, gebeuren terwijl je slaapt! Het idee van iemand bij ons beneden terwijl wij boven gewoon heerlijk liggen te slapen is ronduit doodeng! Alhoewel ik denk dat er geen enkele inbreker onze inboedel de moeite waard vindt, is het wel een fijn idee om het huis wat beter te beschermen. Het liefst wil ik zo’n grote spotlight dat een dief gelijk in volle verlichting zet. Met de bijhorende alarmbellen natuurlijk. Loeihard!!! Manlief was daar wat minder enthousiast over. Hij wil een normaal alarmsysteem.

Verschillende systemen

In de wereld van alarmsystemen kan je dus ook gewoon verdwalen. Ik dacht oprecht dat je er gewoon eentje aanschaft en je misschien zou moeten kiezen uit enkele verschillende modellen. Niet dus. Maak dus eerst een checklist alarmsysteem. Je kan het namelijk zo uitbreid en modern maken als je zelf wil. Voor de gadget liefhebbers onder ons zijn er teveel mogelijkheden. Wil je een bekabelde versie of liever draadloos? Of misschien wel een hybride variant? Ik riep gelijk draadloos, maar manlief zei dat er dan batterijen in zouden zitten en die zo nu en dan vervangen moeten worden. Ik haakte al af. Dan maar weer wat snoeren.

De volgende keuze die je moet maken is hoe uitgebreid je het alarmsysteem wil hebben. Ga je voor de basis of wil je het hele pakket in en om je huis? Bij het eerste zit vaak een bedienpaneel, een sirene (jippie!) en een aantal bewegingssensoren. Bij het tweede krijg je dit natuurlijk ook allemaal, maar eveneens Bij een afstandsbediening, raammagneten en aansluiting op de alarmcentrale. En als je helemaal cool wil zijn, dan kan je ook mistgeneratoren plaatsen. Kunnen de wannabe inbrekers niets meer zien!

Tip van Flip

Als je net als ik overweegt een alarmsysteem voor je huis aan te schaffen, heb ik eigenlijk maar één echte tip: ken je budget! Bereken van tevoren hoeveel geld je echt maximaal wil uitgeven aan de aanschaf en ook aan jaarlijkse kosten (abonnement). Schrijf dit op en ga dan kijken naar alle opties die er zijn. Want ook als je een alarmsysteem aanschaft, wil je steeds meer mogelijkheden erbij kopen. Vergelijk het met een auto: je hebt het voertuig, maar als je kan ook grotere banden, navigatie, stoelverwarming, parkeerhulp en weet ik wat nog meer als opties erbij nemen. Heb je dit allemaal nodig of kan je sommige kosten beperken? Zolang je maar nooit bezuinigd op je (gevoel van) veiligheid. Alarmsysteem kopen? Laat je goed informeren!