Herinner je je Lot of Happiness toch? Een jaar geleden heb ik voor het eerst over deze loterij geschreven. Je vraagt je vast af waarom dan nu weer? Nou ja, eigenlijk om meerdere redenen. Ik zal ze proberen een beetje uiteen te zetten voor je.

De niche

Ik ken geen enkele loterij die zo gericht is op goede doelen voor kinderen als Lot of Happiness. Als moeder van vier prachtige meisjes kan ik mij dan geen betere loterij voorstellen. Het was ook wel een beetje confronterend ergens. Want onder andere de Cliniclowns, Stichting Opkikker en Strong Babies zijn allemaal namen waar ik wel wat mee van doen heb gehad of verwacht te gaan hebben. Immers is onze derde dochter meervoudig beperkt en komen we geregeld in het ziekenhuis. De Opkikkerdag verwacht ik ook nog wel eens mee te maken. Misschien dat daarom deze loterij mij zo aan het hart gaat. Indirect steun je ons ook een beetje door het kopen van loten. Mooi idee, toch?

De keuze

Ik weet niet in hoeverre het ook mogelijk is bij de meer bekendere loterijen, maar bij Lot of Happiness kan je ook gewoon je eigen goede doel kiezen. De helft van de aanschaf van de loten zal rechtstreeks naar je eigen keuze gaan. Eigenlijk geeft dat ook wel een goed gevoel ergens. Je geeft een beetje extra aan een ander en ondertussen maak je zelf nog kans op een leuke prijs. Dat is pas echt een manier van geluk delen met elkaar.

Het kerstidee

Zo rond de feestdagen wordt er steeds meer aan goede doelen besteed. Misschien is het de kerstgedachte dat mensen genereus maakt? Maar ook worden er bizar veel krasloten verkocht. Iedereen houdt wel van het winnen aspect. Denk maar bijvoorbeeld aan de speciale loterijen aan het einde van het jaar. Mijn voorstel of verzoek is dan ook aan een ieder om, als je dan toch iets van een kansspel cadeau wil geven, een lot van Lot of Happiness te overwegen. Mocht je geen voorkeur goed doel hebben, zijn mijn eerder genoemde zeker een aanrader. Help je ons ook gelijk een beetje. En natuurlijk help ik dan hopen, dat de miljoen euro op jouw lot valt. Hoe dan ook, denk jij deze Kerst ook eventjes aan alle kinderen?