De zomer is weer begonnen; het seizoen van zon, zee en natuurlijk: vakantie! Tijdens de vakantie periode kan het lastiger zijn vast te houden aan je yoga routine. De temperaturen zijn hoog en bent uit je ritme. Daarom geven wij je wat handige tips om regelmatig yoga te blijven beoefenen tijdens de zomermaanden.  

Doe het rustig aan

In de zomer is soms erg warm. Bij hoge temperaturen is het belangrijk niets te forceren. Doe het rustig aan en kies voor een kalme vorm van yoga; Denk aan Yin yoga of Restorative yoga. Hierbij houd je je hoofd koel en zul je minder last hebben van de hitte!

Yoga op reis

De zomer biedt natuurlijk ook kansen om buiten yoga te beoefenen op mooie locaties. Denk bijvoorbeeld aan yoga in de natuur, aan de kust of misschien wel op het stand. Tussen de oefeningen door kun je een duik nemen in het water om je lichaam te koelen. Wie wil dit nou niet!

Voorbereiden op de zomer

Met yoga kun je je ook goed voorbereiden op de zomer. Hierbij creëer je alvast meer rust in je hoofd en breng je je lichaam in balans. Ook kan yoga je helpen in shape te komen voor de zomer. Voor hardlopen, fitness en ander sporten is het vaak te warm in de maanden juli en augustus. Yoga is een rustige en verkoelende manier om aan je lichaam te werken. Zo kun je het maximale uit je zomer halen!

Kies een geschikte yoga mat voor de zomer

Tijdens een zomerse yogasessie zul je meer zweten dan normaal. Door overmatig zweten kan je mat vochtig en glad worden. Hierdoor kun je makkelijker uitglijden. Kies daarom voor een mat die grip behoudt onder zweterige omstandigheden. De Ecoyogi pro grip mat is een extra lange yogamat gemaakt van natuurrubber. De mat neem vocht goed op waardoor je optimale grip behoudt tijdens de yogaoefeningen. Een ideale mat voor de zomer!

Ben je veel op reis deze zomer? Dan kun je het beste kiezen voor een travel yogamat. Deze matten zijn lichtgewicht en makkelijk op te vouwen. Ideaal voor onderweg! Voor een nieuwe yoga mat kun je goed terecht bij yogamat-online.nl. Binnen het diverse aanbod vind je gegarandeerd een geschikte mat. Bekijk de yogamatten en vind een yoga mat die bij je past!