De laatste interne verhuizing bij ons is alweer even geleden. De jongste twee zijn twee jaar geleden ongeveer van kamer gewisseld. Dat ging eigenlijk vrij soepel, want beiden hadden geen mening over hun nieuwe slaapplek. De interne verhuizing daarvoor had wat meer voeten in de aarde. Mijn tweede dochter ging namelijk uit haar vertrouwde wereldje weg naar de verdieping erboven. Verder weg van papa en mama. Iets wat best wel een dingetje voor haar was. Dat zij moest plaats maken voor de nieuwe baby en op een andere etage kwam te slapen.

We hebben haar dan ook zoveel mogelijk betrokken bij de inrichting van haar nieuwe kamer. We zijn met haar naar de bouwmarkt gegaan waar we de kleurtjes uitgezocht hebben. De muren van haar kamer konden wel een nieuw laagje verf gebruiken. Ook had zij nog geen nieuwe kast, dus een tripje IKEA stond eveneens op de planning. En als laatste verrassing mocht ze iets heel unieks uitzoeken. Iets wat de andere zussen niet in hun kamer hadden: een originele behangdecoraties van Uiltje Boompje Beestje.

Waarom een muurdecoratie?

Decoratie van de kinderkamer is een leuke manier om de ruimte levendig en inspirerend te maken voor je kind. Er zijn ontzettend veel leuke printjes en thema’s die populair zijn voor kinderkamers. Dieren zijn bijvoorbeeld altijd een hit. Van het levendige dierenrijk met afbeeldingen van leeuwen, olifanten, zebra’s en giraffen die een junglethema tot leven brengen, tot zeedieren zoals dolfijnen, walvissen en vissen. Voor degenen die liever op het platteland zijn, kunnen boerderijthema’s met koeien, schapen en kippen een vrolijke sfeer toevoegen. Een ander populair thema dat kinderharten sneller doet kloppen, is het ruimtethema. Sterren, planeten, raketten en astronauten kunnen een gevoel van avontuur en ontdekking creëren. Dit thema is niet alleen tijdloos, maar prikkelt ook de verbeelding van kinderen. Voor de dromers en degenen die van sprookjes houden, zijn sprookjes en magie ook geweldige opties. Kastelen, draken, feeën en tovenaars brengen een wereld van fantasie en betovering rechtstreeks naar de kamer van het kind. Het creëren van een omgeving waarin verhalen tot leven komen, kan hun liefde voor lezen en verhalen vertellen aanwakkeren.

behangdecoraties van Uiltje Boompje Beestje

Uiltje Boompje Beestje

Uiltje Boompje Beestje is al sinds 2015 dé specialist in het creëren en ontwerpen van behangdecoraties voor de allermooiste baby- en kinderkamers. Ik was dan ook heel blij dat ze mijn meisje wilden helpen zich thuis te voelen in haar nieuwe kamer door het geven van een muurdecoratie. Dochterlief had gekozen voor een panda, want dat was destijds haar favoriete dier. Het moest naast haar bed hangen zodat ze er voor het slapen gaan naar kon kijken. We hadden er oorspronkelijk ook een boom bij, maar deze was al gesneuveld voordat we het eindelijk eens opgehangen hadden. Iets met water en zo. Gelukkig was het belangrijkste bewaard gebleven en kon eindelijk de kamer van dochterlief afgerond worden. Ik was natuurlijk wel alvast wat gaan kijken bij Uiltje Boompje Beestje, mocht de panda toch niet meer op de muur willen “wonen”. Ik ben verliefd geworden op de aapjes!

Mocht je nou, net als ik, de ballen verstand hebben van behangen (waar dit toch op neer komt), dan geen nood. Op de website van Uiltje Boompje Beestje kan je lezen hoe gemakkelijk het allemaal op te hangen is. Je hoeft helemaal niet een expert in behangen te zijn. Sterker, dat klunzige kan er ook gewoon leuk uit zien. Het enige wat je zelf al moet halen is:

  • Behangborstel voor het insmeren van de behangdecoratie met lijm
  • Een ondergrond om de behangdecoratie op te leggen voor het inlijmen zoals een keuken tafel of een behangtafel
  • Een keuken trapje om de hoge stukken te lijmen wanneer een behangdecoratie hoger is dan 180cm
  • Vochtige doek (bijvoorbeeld een oude flannellen doek of een hydrolfiele doek
  • Meetlint
  • Potlood of schildertape

Op de website van Uiltje Boompje Beestje kan je trouwens ook goed terecht als je nog wat inspiratie nodig hebt of juist op zoek bent naar tips & tricks. Of gewoon eens om te neuzen tussen alle leuke en vaak schattige behangdecoraties. Maar let op: je wordt er wel hebberig van!

behangdecoraties van Uiltje Boompje Beestje

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/