Het krijgen van een kind is een behoorlijke gebeurtenis. Je leven verandert drastisch en zal nooit meer zo zijn als het voor de geboorte van je kind was. Je raakt er vreemd genoeg wel weer heel snel aan gewend. Bij het krijgen van je tweede of derde kind weet je goed wat je te wachten staat en is de shock wat minder groot. “Been there done that!” Oké, je moet wel weer even een nieuw ritme opbouwen samen, maar je leven verandert er verder niet heel erg door. Althans, dat vond ik. Wat wel bij elk kind weer aangepakt moet worden, is je huis. Meestal betekent een baby erbij, dat er intern verhuisd moet worden. Dit was ook zo bij ons het geval. De babykamer, waar de peuter nog in lag, moest vrijgemaakt worden voor de komst van de nieuwe telg. Dit kon alleen als de kleuter uit haar kamertje weg ging zodat de peuter daar in kon trekken. Dit betekende dus ook dat de zolderkamer een meisjeskamer moest worden.

Met de meiden op gordijnenjacht

En zo gingen we dus met het hele gezin naar de Kwantum om daar nieuwe gordijnen te kopen voor de zolderkamer. De kleuter mocht zelf kiezen welke het zouden worden. Wij hadden haar geen enkele restrictie in gegeven en hoopten gewoon dat het niet al te roze zou worden. Op dat moment was dat, samen met paars, haar favoriete kleur. En het moest uiteraard zo fel mogelijk. Met een beetje pech wilde ze ook nog wat glitters erbij. We hielden ons hart dus vast toen we de zuurstokroze kleur op de kleurenkaart zagen. Ik weet tot op de dag van vandaag niet of ze deze niet gespot heeft of dat ze gewoon wat anders wilde, want zowel de knalroze als de paarse kleur zijn het niet geworden. Ze heeft gekozen voor oudroze en bloesemwit. Jawel, twee hele beschaafde kleuren.

Blij met de uitgekozen kleur

De vriendelijke medewerker van de Kwantum was volgens mij net zo verbaast over de uitgekozen zachte tinten. Hij gaf ons een tweetal samples mee om in de kamer tegen het raam te houden zodat we zeker zouden zijn van de kleuren. Omdat we niet wilden dat de kleuter alsnog zuurstokroze of iets dergelijks zou willen, hebben we de samples maar niet gebruikt. Gelukkig was ze heel erg blij met haar oudroze en bloesemwit en heeft ze het nog steeds vol trots over haar nieuwe kamertje. Onze twee doelen waren dus bereikt: Voordat haar zusje geboren was en voordat ze voor het eerst naar school ging, was de kamer van de kleuter helemaal af. Tijd dus voor een nieuw projectje!