Zoals ik al eerder heb aangegeven hebben we voor Noor haar kamertje bijna niets nieuws aangeschaft, aangezien we alles al in huis hadden. Maar dat neemt niet weg dat we haar plekje in het huis persoonlijk wilden maken. En foto’s zijn natuurlijk een uitgelezen manier om dit te doen. Dus mocht je je vervelen deze winter en heb je nog een hoop leuke foto’s die je graag op een originele manier op de muur van de baby- of kinderkamer zou willen bevestigen, dan heb ik hier drie DIY tips voor je. Bestel je foto’s bijvoorbeeld bij posterXXL en kies het formaat dat past bij het DIY project waar je mee aan de slag wilt!

  1. Aan een kleerhanger

    De eenvoudigste manier om een paar mooie foto’s in A4 formaat aan de muur van de babykamer te hangen: gebruik houten kleerhangers met klipjes eraan om de foto’s aan te bevestigen. Bedenk hoeveel foto’s je op deze manier wilt tonen. Een mooie verdeling is bijvoorbeeld twee op de bovenste rij en drie eronder. Het is ook erg leuk om de foto’s af te wisselen met een paar tekeningen van de kinderen of schattige illustraties.

  2. Een fotohanger met polaroids

    Neem een bamboe of houten latje, een paar wollen draadjes van ongeveer gelijke lengte, een stuk karton of klei en 9 van je favoriete foto’s in polaroidformaat. Je kunt het stemmig zwart houden (incl. zwart-witfoto’s) zoals in de originele tutorial wordt gedaan, maar natuurlijk kun je ook voor een vrolijke hanger met felle kleuren kiezen. In de tutorial wordt gebruikgemaakt van in de oven gebakken kleifiguren om zwaarte in de hanger te creëren, maar dit kan natuurlijk ook met andere materialen zoals dik karton, gevonden stenen die je ook nog kunt schilderen of kant en klare kralen die je bijvoorbeeld lekker gemakkelijk bij de Flying Tiger koopt.

  3. In de spotlight

    Het is eigenlijk heel gezellig om de feestverlichting ook vóór en na de kerst te gebruiken voor een knusse lichtbron in bijvoorbeeld de babykamer. Maak een raamwerk of slinger op de muur en hang tussen de lampjes een paar dierbare foto’s op. Hiervoor kun je het gangbare fotoformaat van 10 x 15 cm aanhouden. Je kunt de foto’s eenvoudig bevestigen met houten wasknijpers of andere klemmetjes. Mocht je echt in een creatieve bui zijn dan kun je (een aantal van) de lampjes voorzien van een gevouwen papieren hoesje, waarvan je de instructie hier kunt lezen. Zorg er wel voor dat de lampjes zijn aangesloten op de lichtschakelaar, zodat je ze niet vergeet uit te doen.

Succes ermee! En mocht je hierna de smaak te pakken hebben gekregen, dan heb ik ook nog een andere leuke DIY voor je: een sneeuwuiltje maken van een dennenappel.