Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“De luizenmoeder in het echte leven: de surprise”

Vorige week ging de aflevering van de Luizenmoeder over Sinterklaas. Een gewaagd onderwerp, want het levert altijd wel een flinke discussie op. Ik vond het dat ze het goed en realistisch en uiteraard hilarisch aangepakt hadden. Alhoewel ik het ook wel een beetje vreemd vond om de Sinterklaas feestelijkheden in februari al op tv te zien. Waar ik eigenlijk het meest verbaasd over was, was het hele gebeuren rondom de suprises. Ik kon me niet voorstellen dat zoiets zou kunnen gebeuren.

Het was nog geen vijf minuten later, dat ik een berichtje van een vriendinnetje ontving. Op haar school had dat hele surprise fiasco zich daadwerkelijk afgespeeld.ย  Er was een moeder, die vond dat haar kind tekort gedaan werd en er een gigantisch probleem van had gemaakt. Met de grootste verbazing hoorde ik het aan. Kon het echt zo zijn dat ouders zich overal wilde mee bemoeien dat zelfs de sinterklaassurprises overgenomen werden? Als kind had ik dat overigens wel prima gevonden hoor, als ik het zelf niet had hoeven te doen. Vreemd genoeg had mijn moeder er helaas nooit zo’n zin in om vier verschillende surprises in elkaar te flansen. Flauw hรจ? Ze heeft ze wel gemaakt toen we nog in de kleuterklas zaten en elke ouder dat moest doen voor zijn of haar kind. Maar vanaf het moment dat er lootjes getrokken worden en het idee was dat de kinderen het zelf gingen maken, heeft mijn moeder zich er niet meer mee bemoeid. En ja, het kwam soms voor dat een kind zich onderbedeeld voelde en sommige surprises waren duidelijk mooier dan andere. Maar ik ken geen enkele ouder die daarom de drang voelde om in te grijpen.

Overigens herinner ik me de eerste keer lootjes trekken maar al te goed. In tegenstelling tot in groep 3 van de Luizenmoeder, gebeurde het op mijn school voor het eerst in groep 5. De juf kondigde het in het kringgesprek aan met de woorden “inmiddels weet iedereen dat Sinterklaas niet bestaat”. Ik weet nog zo goed hoe het meisje tegenover mij wit weg trok in haar gezicht, op sprong en luid snikkend de klas uit rende. Helemaal naar huis. Ik geloof dat haar moeder behoorlijk wat uit te leggen had. Als ik aan lootjes trekken denk, moet ik dan ook altijd aan mijn klasgenootje van toen denken.

 

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Ze staan in de rij voor de Cozy Coupe van @littletikesbenelux #binnenkortmeer #gekregen #mamablogger #review #winactie
  • Veerle wilde een selfie maken ๐Ÿ˜‚
  • Even een krijspaleisje pakken
  • Als mama een nieuwe tas heeft en dochterlief ermee vandoor gaat. #GastonLuga #GastonLugaNL #gekregen #review #binnenkortmeer
  • De zon schijnt en de vakantie komt er aan. Tijd om de tuin op orde te brengen. Het speelhuisje van de kinderen moet af en het kleine beetje gras dat nog over is moet bijgesnoeid worden. Daarna ook zeker nieuw gras zaaien, want er is bijna niets meer over.
  • Geweldige vrouwen en lieve vriendinnetjes!
  • De dames hadden er zin in! #premiere @universal_nl #uitgenodigd #binnenkortmeer
  • Filmpje gepakt met deze drie gezelligerds!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Elk kind verdient een vriendinnetje als Sophie de giraf

Als je net voor het eerst ouder bent geworden, gaat ...

Sluiten