We hebben het onze omgeving wel onmogelijk gemaakt nog origineel te zijn als het om cadeautjes voor de kinderen gaat. Na drie meisjes was het al een hele klus iets te verzinnen. (Tip: Sophie de Giraf) Laat staan nu de vierde dame zich gaat aandienen.  Wat is er voor haar nog te bedenken, dat ze niet al van haar grote zussen zal krijgen? Qua kleding hoeven we echt niets meer in kleine maatjes te ontvangen. De kledingkast is zo vol, dat ik gewoon met gemak een tweeling had kunnen aankleden en dan nog niet vaak hoefde te wassen. Toch kon ik het niet laten ook voor de nieuwe kleine meid nog een schattig pakje te kopen. Niet aan manlief vertellen hoor! Die snapt dat sentiment van vrouwen niet. Misschien over tien jaar en vier dochters wel een beetje, maar nu kijkt hij mij vaak met vraagtekens in zijn ogen aan als ik weer wat koop. 

Enfin, het is dus in ieder geval nu wel duidelijk dat kleding als kraamcadeau ontzettend leuk is bij de eerste en tweede dochter, maar dat bij een vierde het niet meer zo noodzakelijk is. Tenzij de hele garderobe al was weg gedaan natuurlijk! Bij ons is dat niet zo, dus kleding is voor ons niet echt nodig. Er is wel iets wat ik altijd bijzonder blijf vinden en dat is gepersonaliseerde items, bijvoorbeeld een baby armband met naam.

Ik ben dol op gepersonaliseerd

Bij de geboorte van de oudste twee heb ik strandlakens met hun naam erop geborduurd gekregen. Destijds dacht ik “wanneer gebruik je dat nou”, maar het bleek echt een perfect cadeau! De meisjes nemen hun handdoek namelijk mee naar zwemles en zwempartijtjes. Er is geen discussie over van wie welke is en ze worden ook niet meegenomen door andere kinderen. Bovendien zijn ze heerlijk groot. Maar er zijn nog zoveel meer praktische items die je kan personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het tutdoekje. Hoe bijzonder is het als je deze met naam van je kleine ontvangt? Of een geboortestoeltje met daarop het geboortekaartje afgebeeld? Er is zoveel meer mogelijk om als kraamcadeau te geven in plaats van kleertjes. Dus zoek af en toe wat verder!