Net als je denkt dat er niets meer te verzinnen valt als het om knuffeldieren gaat, ontdek je weer een compleet nieuw merk dat zich onderscheidt van de rest op een positieve manier. Dit gebeurde mij onlangs toen ik voor het eerst hoorde over Ebulobo. Dit merk, afkomstig uit Frankrijk, was mij alles behalve bekend. Toen ik mij er in ging verdiepen begreep ik de charme er wel van. Het is namelijk meer dan alleen meer speelgoed. Er zit namelijk ook een verhaal verbonden aan elk karakter.

Louloup

Zo is er een wolf genaamd Louloup en deze is een beetje gek (T’es fou LOULOUP !!!) Louloup is namelijk onverzadigbaar en eet alles op waaronder een telefoon. Het is gebaseerd op het sprookje Roodkapje, alleen is deze wolf natuurlijk niet gemeen. Gewoon een beetje gek. In dit thema zijn er verschillende soorten producten verkrijgbaar, waaronder onder andere een activiteitenknuffel, knuffeldoekjes en een speelkleed. Je kan het in de wolf versie krijgen of als roodkapje. Voor Noor had ik de slofjes in de wolfvariant gekregen. Deze intens schattige slofjes zijn heerlijk zacht, sluiten goed aan de voet en hebben een anti-slip voetzool. Maar wat ik zelf ook zo leuk vind, is dat er knisperoortjes op zitten. Het maakt het net nog wat schattiger en al helemaal als Noor er dan mee gaat spelen. Ze staan ook wel snoezig toch?

Huguette

Uit een andere reeks van Ebulobo komt Huguette de Geit. Deze activiteiten knuffel is weer net wat anders en daardoor op haar eigen manier een ware ontdekkingstocht voor een baby. Zo kan het jasje van Huguette open en dicht gemaakt worden met klittenband, heeft ze altijd een spiegeltje bij zich aan haar linkerhand en aan haar rechterarm draagt ze een tasje waar een piepballetje in zit wat er uit kan, maar niet los kan raken. Verder is haar outfit van verschillende materialen gemaakt en voelen haar armen en benen anders aan dan haar hoofdje. Maar het allerbelangrijkste is toch wel, dat ze heerlijk is om mee te knuffelen. Het is wat mij betreft dus ook meer een knuffelpop en dan met wat extraatjes.

https://meervanmir.eu/review-ebulobo-louloup-huguette-frans-speelgoedmerk

De artikelen van Ebulobo zijn onder andere hier te koop.