Een tijdje terug vertelde mijn moeder over de twee loopauto’s die ze voor de kleinkinderen in huis had gehaald en dat daar nog veel mee gespeeld wordt. Hier thuis hebben we er uiteraard ook eentje staan. Ooit gekregen van een collega. Het is een roze prinsessen auto met een nare toeter erop en wieltjes die een spoor op onze vloer lijken achter te laten als er een kind van meer dan 15 kilo er op zit. Kortom, eigenlijk gewoon een onding dus. De hoogste tijd voor vervanging dus, want de jongste zal er ook geheid ooit gebruik van willen maken. Er is namelijk niks leukers dan in het huis rond te sjesen. En al helemaal als je ook nog allemaal spulletjes mee kan nemen. Ik had dus een duidelijk doel voor ogen: iets om op rond te rijden en ook iets waar wat in opgeborgen kon worden. 

De zoektocht kon beginnen

Er zijn zoveel verschillende soorten loopwagens te vinden. Ik moest dus echt eerst een beslissing nemen, wat voor een exemplaar ik voor de kleine meid zou willen. We hadden al een auto, waar ik een beetje klaar mee was, dus misschien dit keer iets totaal anders? Mijn zusje bijvoorbeeld heeft een lieveheersbeestje waar je op kan zitten en mee kan rondrijden. Maar daar kon je weer niets in doen! En juist dat is wat het extra leuk maakt om mee te spelen. Je moest eens weten wat er allemaal door de kinderen in de bak verzameld en mee rondgereden was. Opslagruimte was dus een dealbreaker wat mij betreft. Verder moest het een flink gewicht aankunnen, goed wendbaar zijn en natuurlijk ook gewoon leuk om te zien. Gelukkig wist ik nog dat ik zoiets al eens was tegengekomen, dus een keuze was daarna vrij snel gemaakt.

https://meervanmir.eu/review-cute-rider-panda-viking-toys-loopauto

De Cute Rider

We hebben dus gekozen voor een loopauto van Viking Toys en dan de Panda versie. Ik had deze al eens eerder gezien op een beurs en was destijds aangenaam verrast over hoe ontzettend gemakkelijk je er mee kon rond rijden. Inmiddels hebben we de Cute Rider, zoals het heet, in huis en kan ik zeggen er uitermate blij mee te zijn. Het rijdt nog steeds erg soepel, zelfs als de peuter er op zit. En het laat geen sporen achter op de vloer! Volgens de specificaties kan het een gewicht tot 40 kilo aan, dus kunnen de kinderen er voorlopig nog veel lol mee hebben. Ik zie al helemaal voor me dat de jongste er voor het eerst op gaat, de oortjes van de panda stevig beet pakkend omdat het toch wel een beetje spannend is. Gelukkig heeft ze tot die tijd grote zussen die maar al te graag met de Cute Rider willen spelen. Ik snap de aantrekkingskracht wel hoor. Deze panda is toch gewoon ontzettend schattig? Net zoals de beer, de muis en de luipaard.

https://meervanmir.eu/review-cute-rider-panda-viking-toys-loopauto

Lees ook over de 5 in 1 letter locomotief van VTech