Een groot is hartstikke leuk en gezellig en zo. Maar ook gewoon niet praktisch! Los van het financiële plaatje, heb je eigenlijk voortdurend ruimte gebrek. Neem bijvoorbeeld de auto. Met onze drie kindjes passen wij net aan met zijn allen in mijn Peugeot 307. Maar dan wil je naast de kinderwagen niet nog heel veel bagage willen meenemen. Nu met de komst van de vierde is het echt tijd en noodzaak dat er een andere auto komt. Of zou de Pockit + ALL TERRAIN compacte buggy voldoende zijn?

Ook mee in de bakfiets

Hoe meer kinderen je hebt hoe praktischer je ook wordt. Je moet ook wel. Zo heb ik mijn mamafiets ingeruild voor een heuse echte bakfiets. Dan kan ik makkelijker meer kinderen vervoeren. Helemaal handig aangezien mijn kinderen niet echt van het zelf fietsen zijn. Het enige nadeel wat ik er van ondervond is dat de kinderwagen er niet ook nog eens bij kon en om nou de hele tijd met een kind op mijn arm te zeulen, daar had ik nou niet heel veel zin in. Als de regenhoes niet op de bakfiets zat, zou je wellicht een buggy er in kwijt kunnen. Maar deze zou dan behoorlijk uitsteken en je bent al breed genoeg met een bakfiets. Dat moest toch anders kunnen?

Zo klein als handbagage

Gelukkig zijn er inderdaad oplossingen voor het probleem ruimte en het wel nodig hebben van een kinderwagen. Er bestaan dus gewoon buggy’s, die ingeklapt zo klein zijn dat je ze als handbagage kan meenemen in het vliegtuig. Helaas niet bij elke vliegmaatschappij, maar dat is weer een ander verhaal. Je begrijpt natuurlijk dat ik heel graag zelf wilde proberen of zo’n buggy echt handig is. Van GB mocht ik de Pockit + ALL TERRAIN aan een test onderwerpen. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen!

Het formaat van de ingeklapte buggy is echt hemels! Wat een klein compact ding is het dan. Als ik het in de achterbak van de auto doe, kan er gewoon met gemak nog een koffer naast. Je leest het goed, niet er op maar er naast! Ook in de bakfiets kan je het naast een kind op een bankje neerzetten. Love it! Qua gewicht is het eveneens een ideaal ding. Met één hand til je met gemak de buggy op. Dus ja, wat betreft de omvang en aantal grammetjes kan ik je de Pockit + ALL TERRAIN echt aanraden.

De Pockit + ALL TERRAIN als buggy

Als buggy zelf is het even wennen. Het lichtgewicht zijn merk je tijdens het rijden wel een beetje. Mijn schoonvader vond het heerlijk soepel en ik moest even mijn draai vinden. Net zoals het uitvinden van hoe alles riempjes en zo werken. Aan de achterkant zit een soort gespje om de rugleuning overeind te kunnen zetten. Ik ben blijkbaar niet zo technisch ingesteld, want het duurde even voordat ik het door had. Hetzelfde geldt voor het in- en uitklappen van de buggy. Gelukkig bood het gebruiksaanwijzing boekje uitkomst. (Zouden ze daarom meegeleverd worden? ;-)) Enfin, als je het eenmaal begrijpt is ook het inklappen zo gedaan. Alleen het laatste haakje erop is nog best een klus als de buggy nieuw is. Dan kost het nog wat kracht. Maar ook zonder haakje blijft ie compact klein, dus soms kan je gewoon lekker lui zijn. 

Dus…

Al met al ben ik zeker tevreden met de Pockit + ALL TERRAIN van Cybex. Het compacte van de buggy vind ik zo’n pluspunt dat het de wat mindere punten op de achtergrond drukt. En dat ie ALL TERRAIN is, hebben we ook wel ondervonden. Van straattegels tot zandpaden tot grind, het gaat allemaal met deze buggy. Als je dus net als ik wat minder ruimte tot je beschikking hebt, kan ik je de Pockit + ALL TERRAIN aanraden! Voor meer informatie klik je hier.