TOP
1 tot 2 jaar

“De eerste stapjes een feit?”

Het valt me steeds meer en meer op hoeveel moeders zich zorgen maken over de motorische ontwikkeling van hun kind als deze nog niet loopt met vijftien maanden. Op de één of andere manier lijkt het alsof alle dreumesjes al rond de tafel moeten stappen op hun eerste verjaardag, maar het liefst nog een paar maandjes eerder. Waarom is dit zo belangrijk? Is je kind minder als hij / zij zich kruipend voortbeweegt? Ik mag hopen van niet!

Net voor de geboorte van Veerle leerde ik een aantal dames kennen, die dezelfde tijd als ik uitgerekend waren. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en lopen alle kinderen er lekker op los. Behalve de mijne dan! Waar ik me bij Sanne toch wel enigszins bezorgd maakte (ook vanwege de hypermobiliteit) ben ik dit keer helemaal niet ongerust. Ik vermoed dat Veerle een tikkie overflexibel is in combinatie met een vleugje gemakzucht (heeft ze van mij). Waarom zou je ook gaan lopen als je papa of mama je ook kunnen dragen? Dat is toch veel aangenamer dan eerst je hele lichaam omhoog hijsen om dan met wankelende beentjes die paar stappen te zetten alvorens je weer omvalt en weer van voor af aan moet beginnen. Ik snap die dreumesgeest wel hoor.

Maar eerder dan verwacht kan ik zeggen dat ook Veerle inmiddels zich onder de tweebenige wandelaars begint te begeven. Er is nog absoluut geen sprake van tientallen, zelfs nog van geen enkele meters, maar de eerste stapjes zijn een feit. En dan heb ik het niet over het geschuifel langs de bank of tafel. Nee, ik heb het over echte stapjes los van de meubels en aan de handen van mama. Manlief heeft haar weten te overtuigen van een afstand van anderhalve meter waar ik niet verder kwam dan vijf passen, maar het waren wel vijf prachtige passen! We zijn benieuwd wanneer ze de volgende stapjes durft te zetten en zullen haar aanmoedigen waar het kan, maar uiteindelijk bepaalt zij wanneer ze er klaar voor is. Ik wacht geduldig af!

IMG_7962

«

»

3 COMMENTS
 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Ik vind ook dat het altijd zo word vergeleken tussen moeders. Hier ook laatlopers, ze waren bijna 22 maanden toen ze los liepen.

 • Merel

  4 jaar ago

  Leuk! Toch weer het begin van een nieuwe fase. Maar zoals je zeg, alles op zijn tijd. Ik heb toevallig zelf drie vlotte wandelaars maar liep zelf (als ik de verhalen mag geloven) pas laat. Beetje gemakzuchtig ook en keek graag met alles de kat uit de boom. Uiteindelijk ook goed gekomen

 • Liess

  4 jaar ago

  Ze lopen wanneer ze er zelf klaar voor zijn hoor. Knap dat ze nu begint met te stappen. Straks moet je er achteraan rennen haha.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
https://www.shutterstock.com/
Hoofdluis, hoe kom je er aan?

Er zijn van die dingen waar je als moeder erg ...

Close