Wij zijn dol op uitstapjes tijdens vakanties. We hebben al behoorlijk wat kerken en musea bezocht met de kinderen. Gelukkig zijn zij er tot nu toe ook dol op. Alleen het vele lopen is soms nog best wel een dingetje voor ze. Vanaf het moment dat ze zelf kunnen lopen, stimuleren wij dit namelijk zoveel mogelijk voor ze. Dit betekent dat er niet standaard een buggy meegenomen wordt. Soms hadden we dan een dreinende peuter, die weigerde nog een stap te verzetten. Maar uiteindelijk gingen ze altijd gedwee mee. Nu is dat weer anders. Onze lieve derde dochter loopt nog niet. Nu kunnen we natuurlijk altijd onze duowagen meenemen, maar echt praktisch is dat niet altijd. In het bos of op het vliegveld is het bijvoorbeeld niet heel handig om een kinderwagen te hebben. En geloof me maar als ik zeg dat het heel zwaar is om voortdurend een peuter te moeten tillen. Tenzij je de MiniMeis hebt natuurlijk, want met deze kinderdrager is het een eitje.

Wat is de MiniMeis?

Zelf zeggen ze dat het een kinderdrager voor de hele familie is. Ik zeg dat het gewoon een top uitvinding is en helaas, zoals meestal, weer door vaders bedacht. Het is een comfortabele manier om je kind op je schouders mee te dragen. Het is zelfs zo geniaal dat het door Times Magazine tot Best Invention 2019 is benoemd! In ieder geval, het is dus kort gezegd een zitje. Maar in tegenstelling tot andere dragers zit de kleine nu op je schouders. Hierdoor heeft hij of zij ook nog eens het beste zicht! De zetel zorgt ervoor dat je kind in een natuurlijke houding zit tijdens de wandeling. De ouders overigens ook. Houd er wel rekening mee dat je haren door de war kunnen gaan, want zowel ouders als kind hebben hun handen volledig vrij. Hier vond de kleine het namelijk leuk om door de haren van papa heen te woelen. Voorlopig kan ze dat nog wel doen, want de MiniMeis kinderdrager is voor kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar (max. 18 kg)! En je neemt het makkelijk mee, want opgevouwen neemt het niet veel ruimte in beslag. Het past dus prima in handbagageruimte van het vliegtuig.

We hebben de MiniMeis zelf geprobeerd

Toen de eerste echte zonnestralen doorkwamen, hebben we de MiniMeis maar zelf eens getest. En niet zomaar, maar ook gelijk gewoon drie uur lang in een beheuveld landschap en bosserige en modderige paadjes. Onmogelijk terrein dus voor een gemiddelde kinderwagen. Manlief mocht de honneurs aangezien ik de baby al in de draagdoek had. De MiniMeis klap je heel gemakkelijk uit en je zet het eenvoudig op de schouders. Dan is het een kwestie van even de riempjes op de borstkas en zijkant bekijken en afstellen naar smaak. Vervolgens mag de kleine erin. Deze zet je weer vast met een buikriempje en riempjes bij de beentjes. De allerkleinsten zet je ook nog extra vast met een schouderriem. En dan? Gaan met die banaan!

https://meervanmir.eu/minimeis-kinderdrager-ervaring-peuter-dreumes

En zo we gingen op pad!

Onze dochter vond het in eerste instantie best spannend om zo hoog te zitten, maar had al snel er lol in. Ze zat heerlijk om zich heen te kijken en met papa’s haren te spelen. Ze was zelfs zo rustig erin, dat ze gewoon in slaap viel tijdens de wandeling. Manlief vond het dragen ook comfortabel. Hij heeft niet altijd de beste rug, maar had er nu totaal geen last van. Hij verwachtte die avond wel spierpijn te zullen hebben, maar dit is verrassend genoeg uitgebleven. Dat terwijl hij haar wel bijna drie uur op de schouders gedragen heeft! Ik kan dus eerlijk zeggen dat wij wel enthousiast zijn over de MiniMeis en dat deze voortaan meegaat op vakantie of andere uitstapjes. Het is gewoon fijn dat het dragen zo minder zwaar is en je je handen altijd vrij hebt. En natuurlijk ook dat dochterlief het zo leuk vindt.

Voor meer informatie over de MiniMeis en de verschillende kleuren kinderdragers, kijk je op hun website.