De afgelopen weken waren wij noodgedwongen weer aan gewezen op het gebruiken van een buggy. Onze kleuter had namelijk haar beentje gebroken tijdens de vakantie en kon dus even niet meer lopen. Gedurende de vakantie is ze voort getrokken in een bolderkar, maar eenmaal weer in Nederland moest de buggy uitkomst bieden.  Het kwam dus ook meer dan goed uit, toen Easywalker mij vroeg de mini buggy uit te proberen. Ik had al eerder gespot, dat de consumentenbond erg enthousiast erover was geweest, dus kon niet wachten om zelf te ondervinden of het echt zo een geweldig product was. Ook al zijn de bevindingen van de Consumentenbond absoluut leidend, is het soms ook fijn om te lezen hoe een mama erover denkt. Vandaar dat ik vandaag mijn mening zal geven over de MINI by Easywalker Buggy.

Het uiterlijk en specificaties

We beginnen heerlijk oppervlakkig, namelijk met de presentatie van de buggy. Wij ontvingen de zwarte variant en alhoewel ik zelf zou kiezen voor een lichtere kleur, vind ik deze wel erg stoer. Het oogt zeer robuust daardoor. Bovendien kan ik mij voorstellen, dat vlekken daardoor minder zichtbaar zullen zijn. Met kleine kinderen zijn deze immers onoverkomelijk.  Naast dat de bekleding er zacht en comfortabel uitziet (en volgens de peuter ook heerlijk zit), is het ook nog eens makkelijk af te nemen. In theorie zou je dus ook geen vlekken hoeven te verbergen. Verder weegt de wagen 6,5 kilo en zijn de afmetingen 29×101,5×34 als het opgevouwen is. Het maximale draaggewicht zou 20 kilo zijn, dus daarmee ook goed geschikt voor de peuter.

Het gebruiksgemak

Één van de grootste voordelen is dat de zitting wat hoger is dan bij de andere bekende merken. Mijn tweejarige kan nu niet meer met haar voeten bij de grond of bij de wielen. Dat geeft wel een veilig gevoel. Het zitje zelf kan je verkleinen door het gedeeltelijk in te klappen met behulp van de schuifjes aan de onderkant. Wat ook heel fijn is, is dat de zonnekap extra groot is en de kleine dus goed beschermd is tegen de zon of regen. Uiteraard zit er ook een regenkap bij, maar deze zal alleen handig zijn bij zwaardere buien. De kap zelf is zeer gemakkelijk in te klappen en zit daardoor niet constant in de weg.

De handgrepen zijn van kunstleer en voelen comfortabel aan om beet te pakken. Bij de mini buggy XL kan je deze ook in hoogte verstellen, maar echt noodzakelijk is dat niet. Manlief is ruim 1.90 meter en vindt de hoogte prima.

Het inklappen

Aan de achterkant van het zitje zit een riem, dat je omhoog moet trekken. Vervolgens stap je op het hendeltje rechts, zoals bij ongeveer elke buggy, en klap je de wagen voorover. Eenmaal ingeklapt kan je de buggy optillen aan het handvat aan de rechterkant. Al deze handelingen zijn uit te voeren met één hand. Het is wel gemakkelijker om het gewoon met twee te doen.

MINI by Easywalker Buggy

Van 0 tot 4 jaar

Wat voor mij deze buggy zo uniek maakt is, dat het al gebruikt kan worden vanaf de geboorte. Het heeft namelijk vier standen wat betreft de zitting waarbij de laatste stand betekent dat de kleine volledig horizontaal ligt. Dit gemak kende ik niet van mijn vorige buggy. Dit is overigens ook de enige stand waar een kind tot zes maanden in vervoerd mag worden.

Wat ik ook zeer uitzonderlijk en praktisch vind, is dat het autostoeltje op de buggy geklikt kan worden (je hebt hier wel adapters voor nodig). Je hoeft dan dus niet meer een extra onderstel mee te nemen. Ideaal voor als je eventjes vlug naar de winkel moet en de kleine ligt net zo lekker te slapen in het autostoeltje.

MINI by Easywalker Buggy

Lees ook: de beste autostoel

Is alles zó goed?

Natuurlijk heeft een buggy ook nadelen ten opzichte van een kinderwagen. Zo heeft een reiswieg doorgaans een beter matrasje voor een zuigeling dan een buggy heeft. Ook is er geen mogelijk de kijkrichting aan te passen of een meerijdplankje er aan te hangen. Maar mensen, het is dan ook een buggy! Deze zal nooit een kinderwagen evenaren. Toch komt de Easywalker Mini Buggy er aardig dichtbij in de buurt.

Het oordeel van de Consumentenbond

Dat de MINI by Easywalker Buggy echt een toppertje is, blijkt wel uit het feit dat deze is uitgeroepen tot beste uit de test 2017 in haar klasse! Volgens de consumentenbond was voornoemde buggy de meest veelzijdige van alle geteste modellen. Met een gemiddelde cijfer van 7.9 (waaronder bijvoorbeeld een 8,5 voor het besturen en rijden, en een 9.4 voor het tillen en verplaatsen van de ingeklapte wagen)  is de MINI by Easywalker Buggy een echte Rolls Royce onder de buggy’s en de prijs meer dan waard!

MINI by Easywalker Buggy

De Easywalker is onder andere hier te koop.

.