Soms kom je spulletjes tegen waarvan je denkt “die zijn verrekte handig!”. En hoe leuk is het dan dat ik je daarover kan vertellen via mijn website. Al nieuwsgierig? Via mijn lieve vriendinnetje Amanda kwam ik terecht bij KidZ ImpulZ: Een webshop vol met leuke producten. En ook juist hele handige items voor onze lieve Noor. Als ouder van een meervoudig beperkt kind ben je eigenlijk altijd wel op zoek naar de meest praktische producten om het leven van en voor je kind gemakkelijker te maken. Voor jezelf natuurlijk ook! En hoewel KidZ ImpulZ echt niet voor dit soort kinderen is opgericht, heeft het gewoon de items in haar assortiment die daar bij uitstek geschikt voor zijn. Zoals bijvoorbeeld ook de Seat ’n Sleep. Je kent deze waarschijnlijk nog niet, maar het is een heel bijzondere zitzak (of lounger) met maar liefst drie functies: opgevouwen in het een poef, een stoeltje met leuning én een matrasje. Ik zal dit wat meer uitleggen.

De zit-en ligzak Seat ’n Sleep

Veel kindjes met een meervoudige beperking hebben wat meer moeite met de prikkelverwerking. Onze kleine dame heeft ook zo nu en dan de behoefte om gewoon even in haar eigen wereldje te mogen verkeren. Op het medisch kinderdagverblijf hebben ze daar een speciale ruimte voor: de snoezelkamer. Dat is een kamer met allerlei lichtjes en sensorische materialen zodat de kinderen even tot rust komen. Van mijn schoonzusje hebben wij vorig jaar een snoezellampje gekregen en nu met de ligzak (ook wel bekend als multilounger genoemd of uitklapbare zitzak) van KidZ ImpulZ erbij, is het echt een relaxplekje voor Noor geworden. Eentje waar ze even kan ontprikkelen als het nodig is of gewoon even zonder zussen om haar heen kan bijkomen.

Beter voor de heupjes

Een bijkomend voordeel van de Seat ’n Sleep is wel dat het ook tot een zitzak opgevouwen kan worden. Het is niet zoals de bekende “dikke jongen”, die je elke keer opnieuw moet opschudden. Deze ligzak bestaat namelijk uit drie delen aan elkaar vast, die nooit hun vorm verliezen. De delen an sich kan je weer omslaan als het ware. Zo maak ik wel eens van twee stukken op elkaar een soort zitzak. Het derde deel fungeert dan als rugleuning. En waarom ik daar zo blij mee ben? Omdat het voor de ontwikkeling van ons meisje belangrijk is, dat ze niet voortdurend plat op de grond zit. Als ze in een hoek van 90 graden zit is er meer kans op heuplateralisatie (kop wordt uit de heupkom geduwd). Haar benen moeten dus ook gewoon bungelen zo nu en dan. Als ik twee delen van de ligzak op elkaar leg, is het hoog genoeg dat het echt de hoogte van een stoeltje heeft. En ze er nog zelf vanaf kan komen.

Dutje doen?

Ik heb zelf ook even op de Seat ’n Sleep gelegen en het is inderdaad prima vertoeven op de ligzak. Het kan daarmee ook prima een logeermatrasje zijn als er onverwachte sleepovers zijn. Lakentje erom heen en klaar. Het ligt stiekem wel beter dan een luchtbed en kan tenminste niet lek gaan. Ook wel een pluspunt wat mij betreft.

Dus ja, de Seat ’n Sleep zit- en ligzak is een absolute aanrader. Voor echt ELK kind! En je kan deze helemaal speciaal maken door de naam van je kindje er op te laten borduren. Deze is overduidelijk van Noor. Gaaf he?