Je raadt nooit wat ik gedaan heb? Ik heb mijn prachtige mamafiets inclusief zitjes verkocht via marktplaats. Ik hoor je al denken, dat is toch niet zo bijzonder? Nou, voor mij was dat toch wel een dingetje. Ik had mij er ontzettend op verheugd leuke fietstochtjes mee te maken, alleen viel de realiteit wat tegen. Lees: het stond te verstoffen in de schuur. Dit had meerdere redenen.

Geen goede aankoop

De fietsstoeltjes waren helemaal prima, maar de fiets zelf was een verkeerde aankoop. Ik dacht voor een prikkie een goede deal te hebben, maar het ding trapte gewoon onmenselijk zwaar. Zelfs mijn schoonmoeder, een fervent fietser, vond het niet te doen op mijn mamafiets. Als je een versnelling lager ging, was het alsof je in zijn min 3 aan het fietsen was. Je trapte wat af, maar kwam nauwelijks vooruit. Jammer, want het leek me echt heerlijk om met de kindjes er mee op uit te gaan.

Teveel kinderen

Dat klinkt wel erg raar, ik weet het. Feit blijft dat ik nou eenmaal drie kinderen heb en ze geen van allen zelf kunnen fietsen. De oudste leert het nu een beetje, maar het is motorisch zwaarder voor haar dan voor een gemiddeld kind. Hetzelfde geldt voor de jongste, die nu volgens mij nog niet eens in een fietsstoeltje mag zitten van de fysiotherapeut. Een mamafiets is dan ook helemaal geen optie meer voor ons. Dit en de slechte fiets zijn ook de redenen geweest waarom we het verkocht hebben. Maar eerlijk, ik moest even slikken toen de dame erop wegreed. Geen kindje voorop bij mij waar ik me zo op verheugd had.

Nooit meer een fiets?

Of er nooit meer een mamafiets zal komen weet ik niet. Voorlopig in ieder geval niet. We hebben nu een bakfiets in de schuur staan, die wel veelvuldig gebruikt wordt en waar alledrie de kinderen in kunnen. Toch zou ik het heel erg leuk vinden om ooit weer met een kleintje voorop naar het dorp te kunnen fietsen. Mocht ik dan weer een mama of damesfiets aanschaffen zal ik het niet meer van de eerste aangetroffen website vandaan halen. Maar ik ga ook zeker nooit meer betalen dan nodig is. Dus wellicht is de site van Matrabike een optie? Wie heeft daar ervaring mee en wil mij dit graag laten weten. Let me know!