Ken jij het probleem van opladers? Altijd als je er eentje specifiek nodig hebt, kan je die weer nergens vinden. Wij hadden de handigheid hier in huis om alle kabels en voetjes in hetzelfde mandje te doen. Al bijna twintig jaar dus. Je kan je voorstellen hoe vol het voornoemde mandje inmiddels is. En vreemd genoeg zijn behoorlijk veel oplaadkabels identiek qua stekkertje. Ik vraag mij dan wel eens af of je die allemaal ook voor alle apparaten met de juiste ingang gebruiken mag of dat er toch verschillende spanning doorheen gaat. Maar dat is weer een ander verhaal.

Verschillende voetjes

Er was een tijd, dat we heel veel kabels hadden maar geen enkel voetje om het in te doen. Ook zo handig als je net wat opladen wil. Inmiddels hebben we genoeg van die blokjes. Ik dacht altijd dat ze allemaal hetzelfde waren, maar kennelijk zit daar ook een verschil in. Zo is het nieuwe ronde voetje van Apple een stuk sneller met laden dan haar vierkantige voorganger. Wat ik ook vernomen heb is dat je de adapter van de MacBook niet gebruiken mag voor je iPad of iPhone, omdat daar weer een ander lading doorheen gaat. Of dat echt zo is, weet ik niet.

Gaten te weinig

Dan heb je als laatste probleem nog het aantal beschikbare stopcontacten. Met al die apparaten die opgeladen moeten worden op een dag, kom je vaak gaten tekort. Met andere woorden: even snel wat opladen is soms makkelijk gezegd dan gedaan. Van kleine dingetjes, die het mij gemakkelijker maken, kan ik dan ook erg blij worden. Bijvoorbeeld met mijn Anker oplader. Daarmee kan ik mijn iPhone tegelijkertijd met mijn laptop opladen. En dan ook nog eens met hoge snelheid! En wat ik persoonlijk erg handig vind, is het blauwe lichtje. Dan kan ik zelfs in het donker nog mijn telefoon inpluggen. Lang leve de Anker oplader!

Lees meer details over de Anker opladers