Omdat een schimmelinfectie elke vrouw overkomt.

Wij vrouwen hebben het maar zwaar. Het grootste gedeelte van ons leven gieren de hormonen door ons lichaam, we moeten elke maand een bloedbad doorstaan, kilo’s aan kinderen uit een klein gaatje werken en dan ook nog eens er leuk uit zien voor onze man (of vrouw). Dan moet je natuurlijk wel alles geoptimaliseerd hebben en dat begint met het onderkantje. De afgelopen jaren heb ik enkele dingetjes geleerd, die misschien jou ook wel kan helpen als het om de het reilen en zeilen van onze vrouwelijke onderkant, gaat. Lees en leer (weer een beetje meer) over het leed dat een schimmelinfectie heet.

De flora en fauna

Het is nog steeds een taboe blijkbaar om het erover te hebben. Maar eigenlijk kampt bijna elke vrouw wel eens met een schimmelinfectie daar beneden. Vooral tijdens de zwangerschap is er meer kans op candida. Het kan jeuken, het kan pijn doen, het kan stinken en het kan er vies uitzien in het ondergoed (bron symptomen: thuisarts.nl). Hoe dan ook, je hebt het gewoon liever niet. Maar wist je dat je het soms enigszins voorkomen kan door een paar kleine aanpassingen?

Je ondergoed

Het begint met wat je draagt. De meeste strings en onderbroeken bevatten een hoop polyester. Dat broeit zo lekker, dus ideaal voor de schimmels om te groeien. Mijn tip? Katoenen dames ondergoed (bijvoorbeeld van de Hunkemöller)! Het voelt oprecht een stuk frisser aan. Betekent natuurlijk niet dat je nooit meer die andere setjes aan kan. Zou het gewoon niet meer elke dag doen.

Even luchten

Een andere tip van mij is om niet meer in ondergoed te slapen. Laat je onderkantje lekker van de vrijheid en frisse lucht genieten. Op zich is het ook logisch, want door zonder bedekking daar te slapen, kan het ook niet gaan broeien. Geloof me, het is even wennen maar uiteindelijk scheelt het een hoop.

Minder suikers

Als je al aanleg hebt en dus snel last hebt van een schimmelinfectie, dan is grote inname van suiker bijna een garantie voor gezeur. Er is een verband aangetoond tussen toename van suikers en de groei van Candida. Mocht je dus vermoeden dat er een infectie aan het ontwikkelen is, matig dan je suikers drastisch!

Een schimmelinfectie is nooit leuk, maar het hoort nou eenmaal bij het vrouw zijn. Als je bovenstaande tips opvolgt, is de ellende voorkomen en vaak sneller voorbij. Em dat allemaal zonder cremetjes of eitjes van de drogist. Dames, zorg voor je onderkantje!