Een paar weken terug had ik mijzelf verwend met een dagje vrij om gezellig met wat vriendinnetjes een boottochtje door Amsterdam te doen. Op de zogeheten blogboot werden wij die dag verwelkomd. Wat een blogboot is? Dat is een concept bedacht door Marguerita van Marstyle. Zij organiseert dit al enkele jaren. Het is eigenlijk een productpresentatie terwijl je over de Amsterdamse grachten vaart. Uiteraard op een prachtige elektrische boot van Starboard. Nog steeds genieten van deze mannen! Mocht je deze zomer nog niet al teveel plannen hebben, boek dan gewoon eens een rondvaart door Amsterdam bij ze in. Enfin, de producten dus!

Starboard Amsterdam

Fantt

Je hebt snijplanken en je hebt bijzonderer snijplanken. Die van Fantt vallen onder de laatste categorie. Niet alleen door de mooie afwerking of de prachtige vormgeving. Maar vooral ook door het verhaal erachter. De snijplanken van Fantt zijn van gecertificeerd hout gemaakt en alles wordt plastic vrij verpakt en verscheept. Maar het mooiste is nog wel dat 10% van de winst gedoneerd wordt aan het WWF om de echte olifanten te helpen. Dat maakt de snijplank van Fantt extra speciaal. 

Helaas is de mijne niet meer in mijn bezit. Mijn lieve moeder is enorm fan van olifanten, dus ik was de lieve dochter en heb haar mijn exemplaar gegeven. Mijn vader is er inmiddels gek van aan het worden, want ze kan het nergens anders meer over hebben dan dat ze zo blij is met haar Fantt snijplank. Ze wil nu ook heel erg graag de grote variant ervan hebben (hint hint hint).

Fantt snijplank

Toot!

Als moeder van vier meisjes was ik erg enthousiast over de producten van Toot. Ik kende dit merk nog niet voor de blogboot. Het is dus make-up voor kinderen. Maar dan niet die zeer lelijk bijna chemische kleurrijke zooi, die je vaak in een plastic hart ziet. Nee, dit is echt wat anders. Het is make-up voor de bijna pubers. De verpakkimg alleen al maakt je erg enthousiast. En wat ik als mama heel erg fijn vind, is dat er geen rotzooi in zit. Zo kunnen ze, wat mij betreft, prima gaan experimenteren met zichzelf opmaken. Het hoort ook een beetje bij het opgroeien.

Gezinnig

De laatste aanwezige, maar zeker niet de minste, was Rianne van Gezinnig. Misschien dat je ooit eerder over haar boeken gelezen hebt? Het is een handvat om met je kind te communiceren. Niets psychologisch hoor, maar spelenderwijs. Er zijn al veel verschillende edities van verschenen: kleuterklets, slaapklets, scheidingklets etc. Maar Gezinnig heeft ook hulpmiddelen zoals een planner of een checkpad waar de ochtend routine klusjes afgevinkt kunnen worden.

Sinds kort is er een nieuw boek: emotieklets. Persoonlijk ben ik daar erg enthousiast over. Emoties en gevoelens zijn prachtig, maar soms ook heel erg lastig. Vooral als je niet helemaal weet wat je zelf voelt of je je emoties niet goed kan uiten of juist teveel. Met Emotieklets kan je samen met je kind (of hij/zij alleen) de gevoelens bespreekbaar maken. En hopelijk ook ermee leren om te gaan. Ik kijk er naar uit om samen met mijn oudste twee meiden dit nieuwe boek door te spitten.

emotieklets gezinnig