Vind je het tijdens de warme (zomer)dagen ook wel eens heerlijk om lekker af te koelen in een zwembadje? Over het algemeen wordt ieder kind blij van spelen in het water. Natuurlijk is het logisch dat niet iedereen plek heeft voor een professioneel zwembad in zijn of haar tuin. Een opblaas zwembad van Intex is zeker een goed alternatief. Dit zijn de 5 redenen waarom jij kiest voor een opblaasbaar badje.

1. Neemt weinig ruimte in beslag

Een bad zet je natuurlijk op in je tuin. Maar niet iedereen zit er op te wachten dat je het hele jaar door een joekel van een zwembad in je tuin hebt. Zeker niet als het niet het hele jaar door lekker zwemweer is. Als je voor een opblaaszwembad kiest, kan je de grootte afstemmen aan je tuin. Zo kan je nog steeds van je tuin genieten, zonder dat je nergens meer kan zitten of lopen. En is het geen mooi weer meer? Dan ruim je het bad weer op en heb je nergens last meer van.

2. Neem je bad mee op vakantie

Ga je wel eens naar de camping en reis je met je auto of zelfs met je eigen caravan? Hoewel je camping misschien een buitenbad heeft, kan je je eigen opblaasbadje ook meenemen. Zeker als je kleine kindjes hebt, is het fijn dat ze in hun eigen badje kunnen badderen. Aangezien je een opblaasbaar bad heel klein kan opvouwen, gooi je het gemakkelijk achterin de auto.

3. Vullen zoals je zelf wil

Heb je nog kleine kindjes en hebben ze nog geen zwemdiploma? Een groot vol bad kan best gevaarlijk zijn en een ongeluk zit in een klein hoekje. Het voordeel van een opblaasbaar bad is dat je het badje zo vol doet als je zelf wil. Zelfs met een klein bodempje kunnen je kids lekker spelen, zonder dat het zo gevaarlijk is als een diep zwembad.

4. Weinig onderhoud

Grote diepen zwembaden vergen over het algemeen veel onderhoud. Daar heb je waarschijnlijk helemaal geen zin in. Kies voor een opblaasbaar bad en geniet van het water zonder tijd te verliezen aan het vele onderhoud. Over het algemeen hoef je het slechts te vullen en je bent klaar. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de kwaliteit van het water in de gaten te houden, als je het badje langere tijd laat staan. Maar je hebt nog steeds nooit zoveel werk als bij een echte zwembaden.

5. Goedkope prijs

Er is bijna niemand die veel geld wil uitgeven aan een groot bad in je tuin. Zeker met het wisselvallige weer in Nederland zit je daar niet op te wachten. Koop een zwembadje en geniet van de goede prijs. Over het algemeen heb je al een bad voor een paar tientjes, waar de kinderen in de zomer eindeloos plezier van zullen hebben.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock