Er zijn kleine dingetjes in het leven, die je hele dag kunnen verpesten. Ken je dat? Het zijn echt geen grote problemen, maar genoeg om als je er aan denkt de rest van de dag van slag te zijn. Ik bedoel bijvoorbeeld een lekke band, een scheur in je favoriete broek of een gemist belangrijk telefoontje. Één van mijn top tien irritatie veroorzakers is denk ik toch wel als er iets mis is met mijn telefoon. Nog maar drie procent batterij hebben bijvoorbeeld en je externe batterij zijn vergeten. Mega irritant!!! Maar het ergste van het ergste is toch nog altijd wel een kapotte telefoon.

Geen tijd voor dit soort dingen

Dat soort ellendige dingen komen al nooit uit, maar waar haal je in hemelsnaam de tijd vandaan om de boel te herstellen? Ik weet niet hoe het met jou agenda is, maar ik tover niet even zo een paar uur tevoorschijn om langs een telefoon winkel te hoppen. Los nog van het feit dat je dan meestal ook nog eens je smartphone vervolgens meerdere dagen kwijt bent. Ik weet echt niet hoe ze /ik dat vroeger deden, maar nu moet ik daar echt niet aan denken. Manlief zou het denk ik wel fijn vinden.

Gelukkig zijn de meeste mensen net als ik en zijn er inmiddels bedrijven, zoals Terello, die naar je toe komen om je telefoon te repareren. Niets meer de hort op door wind en regen, maar gewoon afspreken waar je op dat moment bezig bent. En dan wordt het ter plekke gerepareerd! Waarom bestaat dit niet al jaren? Als het om telefoon reparatie gaat zijn er natuurlijk wel al genoeg bedrijven te vinden. Persoonlijk kies ik dan altijd voor een bedrijf, dat garantie geeft op zijn verrichte diensten. Niet dat het nodig is dit in te roepen, maar gewoon omdat het zou kunnen. Bovendien betekent het meestal dat ze achter de kwaliteit van hun diensten staan, want dan hebben ze niets van garantie te vrezen.

Sneller nodig dan gedacht

Ik had niet verwacht dat ik vlak na het schrijven van het eerste stuk van dit artikel al zelf een telefoontje moest doen. Mijn telefoon was gevallen en het scherm was kapot. Diezelfde avond werd ik behulpzaam te woord gestaan en de volgende dag belde de reparateur mij al terug. Natuurlijk wilde hij wel een nieuw scherm er op zetten voor mij, maar hij vond wel dat hij mij er dan op moest attenderen dat de garantie van Apple daarmee komt te vervallen. Die hebben immers strenge regels dat niemand anders aan de telefoon gezeten mag hebben dan door haar geautoriseerde bedrijven. Wat een ontzettend eerlijk advies (wat ik helaas voor Terello ook ter harte heb genomen) en een fijn gesprek was dat. Als mijn garantie periode voorbij is weet ik wie ik moet bellen bij de volgende telefoonreparatie. En ik laat ik ze dan uiteraard wel lekker naar mij toe komen. Top plan!