Soms krijg je een product in je bezit waarvan je in eerste instantie dacht “wat moet ik daarmee?” Zo dacht ik dus ook bij het boek Weddingplanner van Flowers & Birds. Ik associeer dat woord namelijk bij een persoon die, in samenspraak met het toekomstige bruidspaar, het hele huwelijk organiseert en met leuke ideeën komt. Zoals in de gelijknamige film. Maar aangezien ik in september ga trouwen met mijn hubbie to be, er nog nagenoeg niets geregeld was en er toch iets van een plan moest komen, was ik wel nieuwsgierig naar dit boek. Want waar begin je met plannen? Ik wist het echt niet. Ik was weleens ceremonie geweest bij de bruiloft van een goede vriendin, maar dan wordt er gewoon verteld wat je moet doen. Er nu zelf een organiseren….echt geen idee. Hoe pak je zoiets aan?

Je start met de juiste materialen

Het is ongelooflijk maar waar, je start het plannen van een bruiloft echt met een goede planner in huis te halen. En dan bedoel ik niet de persoon, dat kan natuurlijk ook, maar gewoon een weddingplanner boekwerk. Ik heb die van Flowers & Birds in huis gehaald, enigszins sceptisch, maar zie er inmiddels echt de meerwaarde van in. En niet alleen vanwege de feestelijke buitenkant!

De inhoud van de weddingplanner

In mijn weddingplanner zitten verschillende tabbladen, gerangschikt op timeline met bij elk tabblad een uitgebreide uitleg met tips. Dus je begint bij tabblad 1 met je te oriënteren naar Stijl & Inspiratie. Wat voor soort bruiloft wil je? Ibiza stijl bijvoorbeeld of meer chique? Als je een keuze hebt gemaakt (soort van) kun je je ideeën uitwerken door een moodboard te maken bij tabblad 2. Lekker knutselen. Bij tabblad 3 kun je vervolgens je budget gaan vaststellen. Zo ga je alle tabbladen uiteindelijk langs. Aan alles is gedacht.

weddingplanner

Mijn ervaring

Het meest handige van deze weddingplanner vind ik zelf het tabblad ‘Kalender & Planning’. Hier staat namelijk een volledige to-do-lijst uitgeschreven. Zo’n 12 – 10 maanden voor de bruiloft moet je bijvoorbeeld de locatie gereserveerd hebben en beginnen met trainen en gezond eten om fit in je trouwkleding te passen. Haha, dat wordt nog een zware dobber, maar ben al vol goede moed begonnen. De bruidsmeisjes jurken kunnen wat later op de planning. Kleine meisjes kunnen namelijk in een jaar behoorlijk groeien. Gelukkig kan dat altijd vrij snel nog geregeld worden.

Dan een to-do-lijst met wat te doen als je 10 – 6 maanden voor de bruiloft zit. Gastenlijst samenstellen, trouwkaarten bestellen, getuigen en ceremoniemeester vragen, dat soort zaken. 6 – 4 maanden voor je bruiloft regel je bijvoorbeeld je trouwauto, bruidsboeket en huwelijksreis. En zo door tot zelfs de dag ná je bruiloft, waar je de overgebleven taart gaat invriezen en je trouwkleding naar de stomerij brengt.

Door het gebruik van deze weddingplanner zijn we niet alleen meer bewust van wat we moesten doen (veel “oh ja” momentjes), maar hebben we ook echt nog veel op leuke ideeën opgedaan. Ik kijk nu nog meer uit naar de geweldige dag in september. Ik zeg dan ook volmondig JA tegen een weddingplanner.

Meer informatie over dit product

weddingplanner