Als je mij al even volgt, dan weet je dat ik een bijzonder uitgesproken mening heb. Over alles! Vooral als het om de kinderen gaat, vind ik overal wat van. Ook op een positieve manier natuurlijk. Maar ja, ik heb nou eenmaal vier kinderen en daardoor ook enigszins wat ervaring op gedaan. Vooral als om het producten gaat, vind ik het helemaal niet erg om mijn mening te ventileren. Er wordt zeker voor newborns en dreumesen gewoon veel onzin verkocht.

Voor de newborns

Even serieus, maar wantjes voor baby’s? Wie verzint zoiets en dan voor die prijs? Sokjes werken net zo goed! En niet elke baby heeft dat überhaupt nodig. Hetzelfde geldt voor thermosflesjes op de acculader of met speen er op. Dat werkt niet!!! Baby’s accepteren niet zomaar elke speen en niet alle auto’s hebben nog zo’n aansteker opening. Wij hadden er trouwens eentje en ik vond het totaal niet werken. Je kan beter een goede thermosfles meenemen met heet water en flesje met koud water en dat dan mengen. Stukken goedkoper en duidelijk meer efficiënt.

Voor de dreumes

Als ik eerlijk ben is het vooral de loopwagen waar ik minder enthousiast over ben. Jeweetwel, die karretjes waar je je kind in zet in de hoop dat het gaat lopen ermee. Het ziet er wel koddig uit, die mening deel ik. En ja, ook daar hadden wij ook eentje van staan. Maar wist je dat het eigenlijk niet zo goed is voor de heupjes? Toen ik onze fysiotherapeut erover vertelde, vertrok haar gezicht helemaal. We moesten beloven dat onze kinderen er nooit meer dan vijf minuten in zouden gaan. Gezien de prijs van die dingen is het het niet waard! Wat ik overigens wel als tip kan meegeven voor ouders van dreumesen en peuters, is een antislipmat. Kinderen in deze levensfase zitten of staan nog niet helemaal stabiel. Om uitglijden te voorkomen is een antislipmat echt een aanrader! En je kan ze in de leukste printjes vinden. Geloof me, na een beetje shampoo kan de vloer echt bijzonder glad zijn.

Dus lieve mama’s en papa’s, geloof niet elke mooie reclamestunt die je ziet. Niet alles is even praktisch en kinderen zijn al duur genoeg.

Uitgelichte afbeelding: shutterstock