Er zijn rages die komen en rages die gaan. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog meer de Flippo’s van twintig jaar geleden? Ja, zo oud zijn we inmiddels al geworden. Deze leuke ronde schijfjes waren een enorme hit, maar zijn eigenlijk gewoon van de aardbodem verdwenen. De harige trollen uit mijn jeugd daarentegen, hebben een enorme comeback gemaakt een paar jaar terug. Met een succesvolle filmreeks erbij! Er zijn ook trends die soms wat sluimeren en dan weer volop terug zijn. Vroeger was dat bijvoorbeeld het knikkeren. Ineens ging iedereen daar mee aan de slag. De loombandjes zijn daar ook een voorbeeld van. Er is ook één rage dat er voortdurend is en dat zijn de Pokémon kaarten.

Pokemon bij ons thuis

Mijn zesjarige dochter is bij ons in huis de grote Pokémon fan. Geen idee waar ze het in eerste instantie opgepikt heeft, maar de verzamelwoede kwam al snel. De ene na de andere kaart werd bestudeerd en uitgebreid beoordeeld. Of ze daadwerkelijk wist wat de waarde of kracht ervan was, betwijfel ik. Ze keek naar wat ze gewoon mooi vindt. Soms werd er geruild met kinderen uit de klas of de overblijf. Maar nadat ik al een paar keer een oversture, spijt hebbende, kleuter thuis kreeg, heb ik een ruilverbod ingesteld. In ieder geval tot ik wist wat de kaarten inhouden. Iets met sterretjes en ruitjes en zo.

Pokémon Sword Shield Fusion Strike

Recentelijk ontvingen we enkele boosterpacks van de nieuwst release van de uitbreiding Pokémon Sword Shield Fusion Strike. Het zei mij werkelijk niets, maar mijn dochter was intens blij. Samen hebben we de pakjes open gemaakt en de kaartjes bewonderd. Elke boosterpack bevatte enkele basic en enkele stage 1 kaarten. Ook troffen we een kaartje met een ster in elk setje. In eentje vonden we er zelfs twee! Deze kaarten waren identiek aan elkaar. Althans, dat dacht ik. Mijn dochter merkte op dat de een net wat meer glom dan de andere. Het was een tweeling, een set! Ik snapte haar enthousiasme gelijk. Alhoewel deze mama vooral genoot van de roze Pokémon. Het deed me denken aan een computer spelletje van vroeger. Hoe dan ook. het was zo een leuke kennismaking met de Pokémon Sword Shield Fusion Strike. Dochterlief heeft wat om te bewonderen deze quarantaine en misschien ook de spelregels eens te leren?

Pokémon Sword Shield Fusion Strike is ook te koop bij Bol.

Pokémon Sword Shield Fusion Strike
Pokémon Sword Shield Fusion Strike

Pokémon Sword Shield Fusion Strike zal verkrijgbaar zijn in booster packs, Elite Trainer Boxes en speciale collecties en bevat 25 Fusion Strike-kaarten, zoals Mew VMAX, Genesect V en Hoopa V. Daarnaast bevat het 20 Pokémon V, 13 full-art Pokémon V, 8 Pokémon VMAX, 20 Trainer-kaarten, 7 full-art Supporter-kaarten en 1 nieuwe Special Energy-kaart.