De titel zegt al eigenlijk genoeg denk ik. Het klopt. We zitten inderdaad weer eens in quarantaine met het gezin. Waar we dachten dat deze week met twee dagen noodopvang en kinderdagverblijf in combinatie met ons werk prima te doen was, zitten we ineens gezellig met zijn zessen thuis. Veerle heeft namelijk Corona.

Geen duidelijke symptomen

Ergens had ik verwacht dat ik eerst snottebellen zou zien of een naar kuchje zou horen. Misschien ook wel iets van een verhoging of benauwdheid. Helemaal niets. De snottebellenproductie van de jongere zusjes vond ik meer alarmerend, maar daar bleven de thuistestjes omo wit. We hoopten dus de dans te ontspringen. En toen was daar Veerle. Ze keek mij aan met uiterts vermoeide ogen en zei “ik heb hoofdpijn”. Die vermoeidheid koppelde ik nog aan de hectiek van school, voetbal, zwemles en de feestdagen. Maar de hoofdpijn kon ik niet verklaren. Kinderen hebben dit eigenlijk nooit. Dus, helaas voor haar, toch even een thuistest afgenomen.

Overduidelijk binnen no time

“De uitslag van de test is zichtbaar na 15 minuten”, staat er in de gebruiksaanwijzing. Nou, in het geval van Veerle was het al overduidelijk binnen 5 minuten. We waren nog druk bezig met de andere kinderen met staafjes in neus te porren toen de tweede streep al zichtbaar werd. Geen twijfel over mogelijk! We hebben voor de rest van de tests nog een half uurtje gewacht voor we de GGD belden, maar deze bleven allemaal tweede streeploos. Een uurtje later kon ons moppie al terecht bij de teststraat. Ze vond het geen enkel probleem en ook stiekem ook fijner dan de thuistest. “Ze hoefden maar in één neusgat, mama”. Exact een dag later, dus vanochtend, ontvingen we de uitslag: POSITIEF!

In quarantaine

We hadden er al rekening mee gehouden, dus een lijstje gemaakt wie we moesten bellen en wat we af zouden moeten zeggen. De opa’s en oma’s gaan we dus niet meer zien komend weekend. Vrijdag kunnen we pas als gezin bij de GGD testen en de uitslag zal niet op tijd binnen zijn. Bovendien willen we ook niet dat ze iets van risico lopen. We gaan gewoon lekker cocoonen met het gezin. En als Sanne dan toevallig ook corona krijgt, is dat oké. Hoeven we in ieder geval niet meer na te denken over vaccinaties. Ons werk gaat in de tussentijd gewoon door. Gelukkig is mijn werkgever heel flexibel en krijg ik de ruimte en rust om het werkbaar te maken. Dus waar het kan gaan we genieten van elkaar. Morgen starten we in ieder geval al met koekjes bakken! Komt goed…