kerst quarantaine

Kerst in quarantaine

De titel zegt al eigenlijk genoeg denk ik. Het klopt. We zitten inderdaad weer eens in quarantaine met het gezin. Waar we dachten dat deze week met twee dagen noodopvang en kinderdagverblijf in combinatie met ons werk prima te doen was, zitten we ineens gezellig met zijn zessen thuis. Veerle heeft namelijk Corona.

Geen duidelijke symptomen

Ergens had ik verwacht dat ik eerst snottebellen zou zien of een naar kuchje zou horen. Misschien ook wel iets van een verhoging of benauwdheid. Helemaal niets. De snottebellenproductie van de jongere zusjes vond ik meer alarmerend, maar daar bleven de thuistestjes omo wit. We hoopten dus de dans te ontspringen. En toen was daar Veerle. Ze keek mij aan met uiterts vermoeide ogen en zei “ik heb hoofdpijn”. Die vermoeidheid koppelde ik nog aan de hectiek van school, voetbal, zwemles en de feestdagen. Maar de hoofdpijn kon ik niet verklaren. Kinderen hebben dit eigenlijk nooit. Dus, helaas voor haar, toch even een thuistest afgenomen.

Overduidelijk binnen no time

“De uitslag van de test is zichtbaar na 15 minuten”, staat er in de gebruiksaanwijzing. Nou, in het geval van Veerle was het al overduidelijk binnen 5 minuten. We waren nog druk bezig met de andere kinderen met staafjes in neus te porren toen de tweede streep al zichtbaar werd. Geen twijfel over mogelijk! We hebben voor de rest van de tests nog een half uurtje gewacht voor we de GGD belden, maar deze bleven allemaal tweede streeploos. Een uurtje later kon ons moppie al terecht bij de teststraat. Ze vond het geen enkel probleem en ook stiekem ook fijner dan de thuistest. “Ze hoefden maar in één neusgat, mama”. Exact een dag later, dus vanochtend, ontvingen we de uitslag: POSITIEF!

In quarantaine

We hadden er al rekening mee gehouden, dus een lijstje gemaakt wie we moesten bellen en wat we af zouden moeten zeggen. De opa’s en oma’s gaan we dus niet meer zien komend weekend. Vrijdag kunnen we pas als gezin bij de GGD testen en de uitslag zal niet op tijd binnen zijn. Bovendien willen we ook niet dat ze iets van risico lopen. We gaan gewoon lekker cocoonen met het gezin. En als Sanne dan toevallig ook corona krijgt, is dat oké. Hoeven we in ieder geval niet meer na te denken over vaccinaties. Ons werk gaat in de tussentijd gewoon door. Gelukkig is mijn werkgever heel flexibel en krijg ik de ruimte en rust om het werkbaar te maken. Dus waar het kan gaan we genieten van elkaar. Morgen starten we in ieder geval al met koekjes bakken! Komt goed…

6 thoughts on “Kerst in quarantaine

  • Ach het arme meisje, hoofdpijn behoord idd ook tot de symptomen en wat ik gelezen heb kan dit behoorlijk heftige hoofdpijn zijn. Ik hoop dat Veerle snel op mag knappen en wil jullie desondanks toch een mooie Kerst toewensen allemaal, ook al is deze niet zoals jullie hadden gehoopt. Sterkte daar ❤️

  • Ik vind het nogal wat om al die tijd met 4 kinderen binnen te moeten blijven.Zo jammer dat er niet even na een aantal dagen een lekkere boswandeling inzit zodat de kids even hun energie kwijt kunnen raken.Knap dat jij van iets negatiefs weer iets positiefs weet te maken.Ik hoop dat Veerle niet al te ziek wordt zodat zij lekker mee kan genieten van de activiteiten.beterschap voor haar.

  • Ziekelijk, laat die kids er lekker buiten met je teststraat. Gewoon lekker beetje uitzieken en normaal doen met je achterlijke testen en normaal maken wat niet normaal is.

    • Heb niets verwijderd. Omdat je zo anoniem aan het reageren bent, kwam je in mijn “goed te keuren” box. Bij deze heb ik je berichtjes goedgekeurd. Bedankt voor je oh zo positieve reactie. Fijn dat je andermans mening zo respecteert. Oh nee, dat doe jij niet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.