We hebben weer wat nieuws ontdekt hoor! Althans, mijn oudste dochter is er mee begonnen en ik heb afgelopen weken ook een beetje ervan mogen snoepen. Het is gewoon een gezellige bezigheid samen. Diamond painting! Ben jij eigenlijk al begonnen aan deze rage van de afgelopen jaren? Dan snap je vast wat ik bedoel.

Zoveel verschillende soorten diamond paintings

Als je eenmaal in de wondere wereld van de steentjes terecht bent gekomen, dan weet je dat er bizar veel mogelijkheden zijn. Er is niet één soort! Het is dus wel belangrijk als je van tevoren een beetje weet wat je zelf het mooiste zal vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld zowel ronde als vierkante steentjes. Mijn voorkeur hebben de ronde plaksteentjes. Ik vermoed dat ik de vierkante nooit super strak tegen elkaar kan leggen en dat ik mij dan uiteindelijk ga ergeren aan de schots en scheve uitstraling. Daar ben ik te perfectionistisch voor. Met ronde steentjes is dat minder storend vreemd genoeg.

Dan heb je nog ook verschillende diamond painting tekeningen waar de steentjes op geplaatst worden. De ene is volledig afgedekt en moet je echt op de nummertjes afgaan die je open hebt gelegd. De andere heeft een doorschijnende folie en is de volledige afbeelding al zichtbaar. Voor beide valt wel wat te zeggen. Er zijn ook diamond paintings met een dusdanige plaklaag dan een verdere wax niet nodig is. Maar de meeste items worden wel geleverd met een klein (roze) wasachtige substantie, waar je je “pen” op prikt om vervolgens de steentjes mee op te kunnen pakken. Deze plaats je daarna op de tekening. Stuk voor stuk!

Waar koop je het?

Ik ben nu dus voor het eerst heel eventjes met diamond painting voor kinderen aan de slag gegaan en geniet wel van het priegelwerk. Het is in ieder geval nu meer duidelijk voor mij waarom mijn oudste dochter dit zo leuk vindt. Ze kan er uren mee bezig zijn. Zeker als ze een flinke tekening heeft uitgekozen. Op dit moment is ze een cartoon koe aan het beplakken. Deze komt van Strass-Paintings.nl vandaan. Mocht je overwegen ook aan diamond painting te beginnen, dan kan ik je deze webshop zeker aanraden. Het contact is prettig en mocht er iets ontbreken sturen ze het zonder problemen na. De klant is koning is duidelijk iets wat zij wel begrijpen. In de webshop vind je ook een flinke collectie, dus geheid dat je er iets naar je smaak treft. En als je eenmaal fan bent, net zoals ik, dan is het misschien ook leuk gewoon een keertje een diamond painting van een foto door jezelf aangeleverd te maken. Dat staat bij mij nu op het lijstje in ieder geval! Nu alleen nog meer tijd vinden.

diamond painting