Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt met smart heb uitgekeken naar het tweede deel en eindelijk is die er dan! Vandaag, 5 augustus, gaat Trolls Wereldtour in premiere. Het eerste deel heb ik destijds met mijn oudste in de bioscoop gezien. Het was haar eerste keer naar het grote scherm en ze was net zindelijk. De hele film lang was ik dus soort van bang, dat ze een ongelukje zou hebben. Niet alleen haar zindelijkheid bleek een succes, maar de film absoluut ook. De soundtrack ervan wordt hier geregeld nog in huis gedraaid. En dan is nu gewoon eindelijk deel twee op dvd en blu-ray!!! Ga je mee op Trolls wereldtour?

Het verhaal van Trolls Wereldtour

In deel één beleef je samen met de vrolijke Poppy en de knorrige Knoest het eerste avontuur waarin zij hun vriendjes moeten bevrijden van de Bergen. In Trolls Wereldtour gaan de inmiddels kleurrijke Knoest en Poppy opnieuw een muzikaal avontuur tegemoet.

Als de koningin van de Hard Rock Trolls alle Troll-koninkrijken probeert over te nemen, proberen Queen Poppy en haar vrienden verschillende manieren om alle Trolls te redden. Ze proberen de landen Funk, Country, Techno, Klassiek en Pop in harmonie te verenigen.

In de film maak je kennis met verschillende muziekstijlen. Dat maakt deze film niet alleen maar leuk, maar ergens ook een beetje leerzaam. Ondertussen lijken de vriendschappen een beetje te wankelen. Misschien door de indringer(s)? Het was niet zo’n hit als het eerste deel, maar genoten hebben we zeker.

Het was leuk om te zien dat de oude bekenden uit deel één ook weer te zien waren in deel twee en dat Knoest nog altijd in een vrolijk humeur verkeerde. En wist je trouwens al dat Trolls Wereldtour in Amerika al eerder als Video on Demand was uitgebracht? Door Corona gingen de bioscopen immers dicht. De film heeft alsnog voor record-opbrengsten gezorgd en was zeer goed ontvangen. Maat op het grote scherm kijken heeft toch iets bijzonders, dus vandaar dat het vorig jaar alsnog bioscooprelease was uitgebracht.

De dvd en blu-ray