Mijn bijna achtjarige is een nieuwe fase terecht gekomen. Samen met haar grote zus heeft ze een favoriet woordje: waarom? Bij mijn oudste is het vooral een vraag als ze het ergens totaal niet mee eens is en niet zozeer omdat ze graag wat wil bij leren. Met haar waarom wordt vooral naar mijn argumenten gevraagd waarom iets moet. Mijn antwoord “omdat ik het zeg” vindt ze vaak niet toereikend. Flauw he? Haar zusje daarentegen, wil gewoon graag veel leren. En helaas moet ik haar vaak een antwoord verschuldigd blijven. Mijn algemene kennis is niet zo breed als die van hun vader. Gelukkig hebben we tegenwoordig ook Het Grote Vraag- en Antwoordboek van Deltas in huis. Daarmee kan ze haar nieuwsgierigheid volledig mee verzadigen.

De samenvatting van Hoe? Wat? Waarom?

Dit grote vraag- en antwoordboek is ideaal voor nieuwsgierige kinderen, die willen te weten komen waarom zeep in je ogen prikt, hoe vliegtuigen kunnen vliegen en waarom je de hik krijgt. In dit boek kunnen ze de antwoorden op al hun vragen ontdekken dankzij de schat aan informatie en bijzondere weetjes over het hoe, wat en waarom van de dieren, het menselijk lichaam, wetenschap, geschiedenis en nog zo veel meer. Uren lees- en ontdekkingsplezier verzekerd!

Lees ook: hersenkrakers voor iedereen

Doorgebladerd door Hoe? Wat? Waarom?

Natuurlijk was deze mama ook wel nieuwsgierig naar welke leuke feitjes ik zou kunnen lezen in het Het Grote Vraag- en Antwoordboek van Deltas. Want ook mama’s kunnen altijd nog wat bijleren. Zo weet ik nu dat chinezen met stokjes eten, omdat in de oudheid messen als agressieve voorwerpen werden gezien. Ze wilden tijdens het eten geen geweld en zijn zodoende met stokjes gaan eten. Maar ook bijvoorbeeld dat je nagels met 3mm per maand groeien (het voelt echt als meer) en ook nog eens van binnenuit! Dus niet aan de buitenkant. Ook wel een handig feitje als je geregeld met gelnagellak in de weer bent. En weet waarom kippen geen tanden hebben? Omdat ze voornamelijk graan eten. Ooit hadden ze tanden (zo’m 200 miljoen jaar geleden), maar deze zijn geëvolueerd tot snavels. Krokodillen komen van dezelfde voorouders en hebben wel hun tanden gehouden.

Leuke feitjes toch? Daarom is het Hoe? Wat? Waarom?, Het Grote Vraag- en Antwoordboek van Deltas echt leuk om in huis te hebben. Voor zowel de kind als de ouder. Wil je meer over het boek weten? Volg dan deze link.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/


Hoe? Wat? Waarom?, Het Grote Vraag- en Antwoordboek van Deltas