Ken jij 365 spelletjes en raadsels van Deltas al?

Als ik een raadsel hoor, moet ik vaak aan mijn opa denken. Hij was dol op raadsels en cryptogrammen. Echte breinbrekers! Ik weet nog dat ik ooit een cryptogram met hem maakte en het antwoord wist op “een zingende atleet”. Weet jij het ook? Turner natuurlijk! Dat is het enige antwoord dat ik ooit geweten heb. Raadsels waren meer mijn ding. Ik kon daar echt uren over na blijven denken. Dat heb ik nog steeds wel hoor. Als ik een nieuwe tegenkom. En sommige vergeet ik nooit meer. Zoals bijvoorbeeld die van de kool, de sla en de wolf. Ken jij die?

Hoe gaat het raadsel?

Een man heeft een wolf, een geit en een kool. Hij moet een rivier oversteken met de twee dieren en de kool. Er is een kleine roeiboot waarin hij slechts één ding tegelijk kan meenemen. Echter, als de wolf en de geit alleen gelaten worden, eet de wolf de geit op. Als de geit en de kool alleen gelaten worden, eet de geit de kool op.

De vraag: Hoe kan de man de rivier oversteken (hoe vaak) met de twee dieren en de kool?

Het is geen moeilijk raadsel als je out of the box denken kan. Ik ben benieuwd of jij het antwoord weet!

Nog meer breinbrekers in 365 spelletjes en raadsels

Van uitgeverij Deltas had ik het boek 365 spelletjes en raadsels ontvangen. Het leek mij hartstikke leuk voor mijn oudste twee kinderen om daar hun brein mee te pijnigen. En ze even zoet te houden. Ik wist nog niet dat ik zelf mijn grijze cellen zou moeten aanwakkeren bij het allereerste raadsels bij het open slaan van het boek: zes mannetjes waarvan twee bij elkaar horen. Je krijgt 3 hints en door logisch geredeneerd (deductie) te denken zou je er achter moeten komen wie. Het is nu twee uur later en ik zie het nog steeds niet.

365 spelletjes en raadsels

Naast leuke raadsels, bevat het boek ook gewoon de bekende spelletjes zoals doolhoven en zoek de verschillen. Persoonlijk ken ik die nu wel. Het zijn vooral de breinbrekers en de logica spelletjes waardoor ik enthousiast werd over dit boek. Het is eigenlijk voor de leeftijd van mijn oudste (acht jaar), maar ik kan er ook wel mijn lol mee op. Zo houd ik mijn geest jong, toch? En als ik er elke dag eentje doe, ben ik er het hele jaar zoet mee. Of langer als ik de raadsels niet opgelost krijg. Hoe dan ook, 365 spelletjes en raadsels is weer een leuk item te hebben!

Meer informatie over dit boek

365 spelletjes en raadsels

Winactie

Wil je een exemplaar winnen? Los dan een van de drie raadsels op. Meedoen kan tot en met 11 september. Succes!