De afgelopen week zat ik weer eens volop in de overvolle luiers. De darmpjes van de kleine hadden blijkbaar weer een ontwikkeling doorgemaakt. Dit betekende dat er veel, maar dan ook echt veel, gepoept werd. De vorige keren liep ik nog wel eens naar boven om haar daar te verschonen. Maar als je onderweg de trap af loopt en vervolgens al de volgende lading geproduceerd hoort worden, blijf je liever gewoon beneden. Dus verschoon ik de luiers nu gewoon op de bank. De vieze luiers deponeerden wij altijd in de prullenbak, maar dat gaat toch een partijtje stinken! En ja, om elke keer naar de container buiten te lopen, daar heb ik gewoon geen zin in. Maar een enorme luieremmer in de woonkamer is ook weer een dingetje. Gelukkig heb ik tegenwoordig een Nuvola.

Verrast over de Nuvola luieremmer

Na vier kinderen weet je inmiddels wel het een en ander over luieremmers. Er zijn er echt heel veel van en er zijn er ook een aantal die gewoon luchtjes doorlaten. Met borstmelkpoep is dat nog lichtelijk acceptabel, maar als die echte nare drollen geproduceerd worden wil je niet dat er geurtjes vrijkomen. Op het eerste gezicht oogt de Nuvola als een niet afsluitende luieremmer, dus ik was benieuwd of het wel zou werken. Het formaat daarentegen was wel weer ideaal voor als extra emmer voor in bijvoorbeeld de woonkamer. Hier thuis staat het op een bijzettafeltje naast de bank. Daar verzamel ik dan de luiers van twee kinderen in en na een dag (of twee) knoop ik de vuilniszak dicht en gooi ik het weg in de container. En verrassend genoeg ruik ik nog steeds geen nare luchtjes. Natuurlijk heb ik niet met mijn neus erin gehangen, maar soms kan je er gewoon niet omheen. Tot nu toe valt het me mee. Aan de andere kant wordt de zak in deze luieremmer natuurlijk sneller verwisseld dan bij de grote die we boven hebben staan. Hoe dan ook, als extra voor in de woonkamer doet ie het prima. Lekker praktisch!

Nuvola luieremmer

Nog wat leuke feitjes

De Nuvola luieremmer van Debries is niet alleen handig, maar ook gemaakt van gerecycled plastic. Dat je geen nare geurtjes ruikt komt door de unieke gepatenteerde actieve koolfiter in de deksel. Zolang het maar werkt toch? In plaats van luiers kan je de luieremmer natuurlijk ook gebruiken voor vieze rompers, wasbare luiers of maandverbanden. En mocht je je afvragen waar het hengsel van de Nuvola luieremmer voor is? Dan kan je het vergrendelen tegen nieuwsgierige kinderhandjes.