Het was al even geleden dat je van mij hoorde, maar dat heb je soms met alle drukke levens. Kinderen worden groter en moeten meer en willen meer. Een leuke tijd om samen van te genieten. Tijd gaat al zo snel voorbij toch? Ik neem je graag nog wel even mee in een mooie dierbare herinning van mij. Het moment dat mijn kinderen voor het eerst echt met moppen en moppenraadseltjes in aanraking kwamen.

Tante heeft humor

We waren net bij opa en oma geweest en tante Mir reed met ons mee richting huis. Zij was de gelukkige die zich tussen 2 autostoeltjes ingepropt achterin mocht begeven gedurende de reis. Onze kinderen vonden het fantastisch, zo’n gezellige tante achterin. Mir vond het een uitstekend moment om mijn kinderen wat moppen bij te brengen. Waarbij ik erachter kwam dat Mir blijkbaar meer talent heeft om moppen te onthouden, want ze bleef maar gaan. Het was een groot succes, en ik heb nog maanden de moppen in een ietwat afgeslankte vorm (lees de mop was eigenlijk gewoon weg) gehoord. Er staan 10 koeien onder een paraplu en het regent niet waarom worden ze niet nat? Ehm omdat het niet regent? Jawel het regent wel. Ok dan weet ik het niet… Nou mama het komt omdat het niet regent. Ach ja aan enthousiasme in ieder geval dus geen gebrek. Ook werden er nieuwe moppen bedacht, die echt zo nergens meer op sloegen dat ik hier uiteindelijk daardoor hard om moest lachen. Goede aanmoediging natuurlijk om nog maar moppen te bedenken!

Inspiratie

Nu ze allebei kunnen lezen (mijn zoontje soort van) is het natuurlijk ook leuk om een moppenboekje in huis te hebben. En geef toe, een raadsel is toch altijd leuk? Bijvoorbeeld: welke lade kun je opeten? Chocolade! Of wat kun je serveren maar nooit opeten? Een tennisbal. Dus waren we dolblij met het boek “101 knotsgekke raadsels voor kinderen” van Uitgeverij Deltas.

Krijg je geen genoeg van hilarische raadsels en woordspelingen? Dan is dit boekje van Deltas vol dolle doordenkers perfect voor jou. Sla het snel open en lees de megagrappige raadsels. Het is groen en houdt van spioneren. Wat is het? Spionazie! Wat doet een olifant die in een boom zit en er niet meer uit durft? Hij gaat op een blad zitten en wacht tot het herfst wordt. Dit mooie raadselboekje met hardcover is het perfecte cadeau. Je lacht je zeker een bult!

Het leuke van deze raadsels is dat als je heel goed nadenkt je het wellicht nog zou kunnen raden ook. Of als je kind net als ik het mopje 100x herhaald, dan kan je ze allemaal na een tijdje wel raden. Kortom de 101 knotsgekke raadsels voor kinderen is gewoon leuk om in de avond er nog even gezellig samen bij te pakken en door je kinderen voorgelezen te worden. Bij ons in ieder geval een succes zo voor het slapen gaan.  

Winactie

Ben je ook dol op raadsels? Laat dan een reactie achter en wellicht win je een exemplaar van dit leuke boek. De winnaar ontvangt een e-mail.

Deze winacties staan nog open