Ben je uitgenodigd voor de volgende housewarming? Er zijn periodes in je leven waarin iedere vriendin op zoek lijkt te zijn naar een nieuw huis. Men gaat elders studeren, krijgt vervolgens kinderen en wil daarna nog een stap zetten naar een grotere woning. Hoewel een housewarming ontzettend leuk is, je bent immers benieuwd naar het huis van je vrienden, stelt het je ook voor een uitdaging. Wat is een passend housewarming cadeau? Het liefst geef je een cadeau waar men ook daadwerkelijk wat aan heeft. Of wellicht geef je de voorkeur aan cadeaus met een persoonlijk tintje? Immers, zo’n persoonlijke touch maakt het presentje al snel heel uniek. In dit artikel vind je een aantal leuke én persoonlijke cadeautjes voor een housewarming. 

Praktische cadeaus met een persoonlijke opdruk 

Allereerst loont het om bij je vrienden na te gaan of zij nog elementen in hun interieur missen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke kamerplant voor de kale hoek van de woonkamer, een mooi kleed voor onder het bed, een klok voor aan de wand, enzovoorts. Het zijn cadeautjes waarvan je op voorhand weet dat ze van pas zullen komen. Bij het kopen van zo’n cadeau is het belangrijk dat je de stijl en smaak van een ontvanger kent. Je wilt voorkomen dat je kleed of wandklok contrasteert met de rest van het interieur. 

Verschillende praktische cadeaus, zoals de wandklok, kun je van een persoonlijke noot voorzien. Kijk bijvoorbeeld eens bij een partij als YourSurprise, waar je naast een gepersonaliseerde wandklok bijvoorbeeld ook thee- en champagneglazen met opdruk kunt bestellen, voor een houten borrelplank met gravering kunt kiezen, enzovoorts. 

Neem je vriendin mee voor een uitje met z’n tweeën 

In plaats van een fysiek, gepersonaliseerd cadeau zou je ook voor een cadeaubon kunnen kiezen. Denk hierbij niet aan een cadeaubon voor de bouwmarkt of een interieurwinkel, maar voor een dagje weg. Je kunt zo’n bon zelf creëren! Denk bijvoorbeeld aan een dagje sauna, een massage bij een salon in de buurt, een borrel in de stad of een bezoek aan een museum. Na de verhuizing naar een nieuwe woning is men vaak op, wat een dagje weg een zeer welkome verrassing maakt. Even geen lampen ophangen, verven of plinten kitten. Daarbij is zo’n dagje weg een goed moment om bij te praten. Hoe bevalt het nieuwe huis? Wat zat er mee, of juist tegen tijdens de verhuizing? 

Uitgelichte afbeelding: Dreamstime