Ik heb ontdekt dat als het om babyproducten gaat, de papa’s altijd nieuwe uitvindingen doen die het leven van een ouder makkelijker maken. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen. Wellicht dat het komt, omdat ze veel al snel een gedoe vinden en een manier zoeken om het voor zichzelf eenvoudiger te maken. Het maakt mij werkelijk niet uit, want zolang zij naar creatieve oplossingen zoeken en vinden, wordt ook mijn leven gemakkelijker. Ga dus vooral zo door papa’s!Een van die geniale uitvindingen van een kersverse vader deel ik vandaag met je. Wellicht dat je op Facebook al wat filmpjes voorbij heb zien komen of in de Ouders van Nu. Maar als je het nog niet kende, dan weet ik vrij zeker dat je hierna er eentje wil hebben. Ken je de Philley al?

Het leed dat een flesje maken heet

Of je nou een flessen- of een borstvoedingsmoeder bent, er komt een moment dat je melkpoeder in huis hebt of meeneemt. Ik denk ook wel dat in elk huishouden wel iets van een toren of bakje met schijfjes te vinden is waarin de melkpoeder per portie bewaard wordt. Super handig om mee te nemen in plaats van het grote pak. Maarrrrrr…… bij mij is het vaak genoeg voorgekomen, dat ik de toren niet goed had dichtgedraaid en mijn hele tas vervolgens onder de melkpoeder zat. Of dat ik echt niet meer wist of ik nou vijf, zes of zeven schepjes in de portie had gedaan. Vooral ‘s-nachts vergat ik nog wel eens te tellen als ik met mijn slaperige hoofd een flesje klaar maakte. En laten we vooral ook niet vergeten hoe vaak ik naast de fles hebt geschept in plaats van erin. Zonde van al die kunstvoeding! En ik denk dat elke moeder wel een keer het maatschepje is kwijt geraakt in het pak en het er uit moest vissen.

Philley biedt de oplossing

Dat hoeft tegenwoordig allemaal niet meer sinds de Philley er is. De wattes? Juist ja, de Philley, een verdraaid makkelijk flesje. En dat is ook echt zo. Het is een soort van bus waar je het melkpoeder in stopt. Er kan een heel pak in, dus navullen hoeft niet heel snel. (Tip: check het wel af en toe of er nog genoeg in zit, want aan de buitenkant kan je het niet zien en er is niets vervelenders dan er midden in de nacht achter te komen dat ie leeg is). In de bus zitten kleine verdeelvlakjes, elk van een formaat van een schepje melkpoeder. Als je de bus op de kop houdt, vullen deze vakjes zich met poeder. Vervolgens stop je de opening in een flesje, houdt het witte gedeelte vast en draait met het gekleurde gedeelte van de bus. Bij elke klik wordt er een vakje melkpoeder geleegd in de fles. Heb je vijf schepjes nodig, dan klik je dus vijf keer! Naast dat het heel gemakkelijk en snel werkt, knoei je ook nog eens minder melk. De opening van de bus past namelijk in elk flesje. Het is wel even de handigheid door hebben, maar daarna wil je niet meer zonder de Philley. Het is echt een verdraaid makkelijk flesje.