Als je voor het eerst moeder wordt, heb je nog geen enkel benul welke producten nou echt handig zijn om te hebben en welke totaal overbodig zullen blijken te zijn. Dit verschilt ook nog wel per persoon, dus een ideale uitzetlijst bestaat gewoon niet. Ik zal binnenkort wel eens vertellen over mijn miskopen en musthaves.

Waarom een luiertas?

Één van de dingen, die ik nooit echt heb gehad is een luiertas. Nou ja, dat klopt niet helemaal. Ik heb er eigenlijk wel twee gekregen, maar in de één zat schimmel en de ander was spuuglelijk. Dus ik heb er nog nooit eentje gebruikt. Ik zag de noodzaak er ook eigenlijk niet zo van in. Een plastic tas of boodschappentas was toch net zo effectief? Bovendien waren die lekker ruim waardoor ik nog extra spulletjes mee kon nemen. Nee, een luiertas was maar zwaar overschat en ik begreep niet waarom iedereen er persé eentje wilde hebben. Nu ben ik overstag…..

Of het nou echt veel gemakkelijker is weet ik niet, maar ik ben echt zo in de wolken met mijn eigen nieuwe luiertas. Het is van merk Miss Lulu en bestaat uit drie delen:  de luiertas, een schoudertas en een verschoningsmatje. Dat laatste hoort overigens thuis in de categorie musthaves, want er is niets ranzigers dan je kind te moeten verschonen op een vreemd aankleedkussen te leggen waar waarschijnlijk ook poep op heeft gezeten.

Klik op Baby uitzet voor meer handige producten

Miss Lulu

Over de luiertas zelf ben ik ook zeer tevreden. Op dit moment gebruik ik het voor alle benodigdheden voor als ik met de peuter en de kleuter op stap ga. Dit betekent dus drie setjes kleding (twee voor de peuter en één voor de kleuter), flesjes met water, een stuk of vijf luiers en een pak billendoekjes. In het vak binnenin stop ik dan mijn huissleutels, pinpasjes en autosleutel. In het zijvak van de tas tref je het verschoningsmatje. Zelfs als ik dit allemaal meeneem, heb ik nog genoeg ruimte voor extra spulletjes. Het is dus een ruime tas, maar het ziet er gelukkig niet uit als een hutkoffer. In tegenstelling tot in mijn ruime handtas, kan ik in de luiertas wel alles terug vinden. Op de één of andere manier ziet het er altijd heel erg georganiseerd uit. Voor mij is dat uitzonderlijk 😉
De luiertas is gemaakt van polyrethaan, maar het voelt en oogt als suède. Wat erg belangrijk is is dat het waterafstotend en makkelijk af te nemen is. Verder heeft het een lange band waardoor je het over de schouder kan dragen, maar ook twee hendels om het aan de hand mee te kunnen nemen.
Bij de tas zit ook een zogeheten “tote bag”. Dit is eigenlijk gewoon een kleinere handtas. Je kan deze gebruiken voor de kleine dingetjes, die je nog wil meenemen.

Al met al ben ik dus helemaal happy met mijn nieuwe tas van Miss Lulu. Het is dan wel een luiertas, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je deze voor jezelf zal gebruiken als je uit de luiers en reservekleding bent. Het is van fijn materiaal gemaakt en zeer vriendelijk in gebruik. En wat het belangrijkst is, het ziet er gewoon leuk uit! Deze leuke driedelige set is in ieder geval hier te koop.

Lees ook: de nieuwe luiertas van Dooky