TOP
Baby uitzet

“Zwemmen met een babyfloat voelt zo vrij”

Al een tijdje zag ik filmpjes op Facebook voorbij komen van baby’s met een soort zwemband om hun nek, die vervolgens de grootste lol in het water hadden. Ik vond het er doodeng uit zien. Hoe veilig kon dat nou zijn? Vorige zomer zag ik mijn broertje zo’n zelfde zwemband, de babyfloat, bij zijn zoon om doen en het water in gaan. Vreemd genoeg leek de kleine man het allemaal prima te vinden. Toen ik het bij mijn peuter om wilde doen werd het helaas niet geaccepteerd. Maar ja, zij was dan ook al gewend om zonder nekband het water in te gaan. Ik kan me voorstellen dat als je er dan ineens eentje om krijgt, je dit als vervelend ervaart.

Voor het eerst de babyfloat om

Afgelopen vakantie hadden we een eigen babyfloat, zoals de nekzwemband heet, meegenomen. Onze kleine Noor zou wel laten weten of de filmpjes online geen onzin waren. Ik vond het best spannend om om te doen en al helemaal om haar los te durven laten. Dat is iets waar ik mezelf even over heen moest zetten. Maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. De filmpjes zijn geen onzin! Ook Noor werd helemaal enthousiast toen ze helemaal vrij in het water mocht ronddobberen. Ze had de grootste lol en spartelde flink er op los met haar beentjes. Ze draaide zelfs in het water waardoor ze als een hondje vooruit kon zwemmen. Het was zo schattig! (Op de foto’s is de band wel verkeerd om gedaan. De handvatten horen aan de onderkant en de gesp aan de achterkant. Ach ja….)

Ook leuk voor in bad

De babyfloat is natuurlijk niet alleen leuk in het zwembad. Thuis in bad kan ze ook heerlijk ronddobberen. Het maakt het ook wat makkelijker om haar samen met haar zussen in bad te doen. Immers heb ik zo mijn handen vrij en er kan dan ook wat meer water in bad. Eigenlijk is de babyfloat dus helemaal niet zo eng. Sterker nog, het is een heel fijn ding zelfs! Ik wou dat ik daar twee kinderen geleden al achter gekomen was.

De babyfloat komt in vier verschillende kleuren en is geschikt voor kinderen van 0 tot 2 (max 14kg). Welke van de vier kleuren vind jij het leukst?

Lees ook: zo weet je zeker dat je veilig zwemmen kan

«

»

15 COMMENTS
 • Jessica

  2 jaar ago

  Dan ga ik lekker voor roze.

 • Angelique

  2 jaar ago

  Ik heb dit inderdaad vaker voorbij zien komen en ik ben erg nieuwsgierig of mijn kleine meid dit wat vind. Een gewone band waar ze in moet zitten namelijk niet…
  Ik zou dan kiezen voor pink dolphin

 • Mirjam

  2 jaar ago

  Grappig dat ik dit hier voorbij zie komen en dat jullie hem getest hebben, mij lijkt het ook zo griezelig maar ben ook heel nieuwsgierig tegelijkertijd! Ik zou gaan voor de groene met de zeilbootjes voor onze kleine man, hij is nu 4 maandjes dus dan kunnen we er heerlijk 2 zomers in het zwembad gebruik van maken (en bij succes ook in het bad!)

 • Anna

  2 jaar ago

  Ik doe mee voor de pink duck voor mijn nog ongeboren nichtje..

  Facebook: An Na

 • Annemieke

  2 jaar ago

  Dat lijkt me ideaal!!!! Ik doe graag mee voor een roze, kunnen onze meiden er allebei gebruik van maken (mits onze peuter het ook wil)

 • Nina

  2 jaar ago

  Geweldig ding lijkt dit me! Ik zou voor de pink duck gaan voor ons kleinste meisje

 • Marise

  2 jaar ago

  Zeker een musthave! Wij hebben er lay een mogen lenen, onze dochter vond het fantastisch. Ik doe graag mee voor de roze.

 • Annelies

  2 jaar ago

  De groene met zeilbootjes zou leuk zijn voor onze piraat. Dan gaat de papa misschien wat minder huiverig zijn voor de eerste (en hopelijk veel volgende) zwempartij van onze kleine man. De papa kreeg immers altijd oorontstekingen na het zwemmen en dit lijkt ideaal om ons zoontje hetzelfde leed als zijn papa te besparen maar hem wel het plezier van het zwemmen te gunnen 🙂

 • Maike

  2 jaar ago

  Hoewel ik een babydochter heb, vind ik vooral de blauwe mooi. Ik vond het ook een eng idee, maar ben nu wel heel benieuwd!

 • Monique Gort

  2 jaar ago

  Tof!! Wat een geniaal idee, op deze manier koelen de kleintjes veel minder snel af en liggen ze lekker in het warme water te spetteren. Ik heb de kleurtjes bekeken en vind vooral “Blue – Duck, Pink” de roze erg mooi!
  Bij deze doe ik graag mee voor ons kleine Mereltje.

 • Chantal

  2 jaar ago

  Ik heb heel lang over de babyfloat getwijfeld en uiteindelijk was ik te laat. Zou willen dat ik het eerder gedaan had want volgens mij is het echt heerijk voor kleintjes

 • Maartje de Kort

  2 jaar ago

  WauW wat een fantastische actie zeg. Dit lijkt me fantastisch om met m’n zoon heen te mogen

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Dit is een leuk cadeautje voor mijn vriendin, die in december oma is geworden.
  Voor haar doe ik mee voor de kleur: Blue-Duck.
  Ik heb geen Facebook, maar volg op Bloglovin.

 • Marian B

  2 jaar ago

  Handig voor mijn dochtertje, kunnen we deze vakantie ook goed gebruiken! De roze heeft de voorkeur.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Zwembandjes altijd om is de gouden zwembadregel - MeerVanMir on april 18, 2018
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Zomers weer betekent een zomerse nachtrust

  Oh, wat heerlijk! De dagen lijken alweer langer te worden, ...

  Close