Zwemmen met een babyfloat voelt zo vrij

Al een tijdje zag ik filmpjes op Facebook voorbij komen van baby’s met een soort zwemband om hun nek, die vervolgens de grootste lol in het water hadden. Ik vond het er doodeng uit zien. Hoe veilig kon dat nou zijn? Vorige zomer zag ik mijn broertje zo’n zelfde zwemband, de babyfloat, bij zijn zoon om doen en het water in gaan. Vreemd genoeg leek de kleine man het allemaal prima te vinden. Toen ik het bij mijn peuter om wilde doen werd het helaas niet geaccepteerd. Maar ja, zij was dan ook al gewend om zonder nekband het water in te gaan. Ik kan me voorstellen dat als je er dan ineens eentje om krijgt, je dit als vervelend ervaart.

Voor het eerst de babyfloat om

Afgelopen vakantie hadden we een eigen babyfloat, zoals de nekzwemband heet, meegenomen. Onze kleine Noor zou wel laten weten of de filmpjes online geen onzin waren. Ik vond het best spannend om om te doen en al helemaal om haar los te durven laten. Dat is iets waar ik mezelf even over heen moest zetten. Maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. De filmpjes zijn geen onzin! Ook Noor werd helemaal enthousiast toen ze helemaal vrij in het water mocht ronddobberen. Ze had de grootste lol en spartelde flink er op los met haar beentjes. Ze draaide zelfs in het water waardoor ze als een hondje vooruit kon zwemmen. Het was zo schattig! (Op de foto’s is de band wel verkeerd om gedaan. De handvatten horen aan de onderkant en de gesp aan de achterkant. Ach ja….)

Ook leuk voor in bad

De babyfloat is natuurlijk niet alleen leuk in het zwembad. Thuis in bad kan ze ook heerlijk ronddobberen. Het maakt het ook wat makkelijker om haar samen met haar zussen in bad te doen. Immers heb ik zo mijn handen vrij en er kan dan ook wat meer water in bad. Eigenlijk is de babyfloat dus helemaal niet zo eng. Sterker nog, het is een heel fijn ding zelfs! Ik wou dat ik daar twee kinderen geleden al achter gekomen was.

De babyfloat komt in vier verschillende kleuren en is geschikt voor kinderen van 0 tot 2 (max 14kg). Welke van de vier kleuren vind jij het leukst?

Lees ook: zo weet je zeker dat je veilig zwemmen kan

15 thoughts on “Zwemmen met een babyfloat voelt zo vrij

  • Ik heb dit inderdaad vaker voorbij zien komen en ik ben erg nieuwsgierig of mijn kleine meid dit wat vind. Een gewone band waar ze in moet zitten namelijk niet…
    Ik zou dan kiezen voor pink dolphin

  • Grappig dat ik dit hier voorbij zie komen en dat jullie hem getest hebben, mij lijkt het ook zo griezelig maar ben ook heel nieuwsgierig tegelijkertijd! Ik zou gaan voor de groene met de zeilbootjes voor onze kleine man, hij is nu 4 maandjes dus dan kunnen we er heerlijk 2 zomers in het zwembad gebruik van maken (en bij succes ook in het bad!)

  • De groene met zeilbootjes zou leuk zijn voor onze piraat. Dan gaat de papa misschien wat minder huiverig zijn voor de eerste (en hopelijk veel volgende) zwempartij van onze kleine man. De papa kreeg immers altijd oorontstekingen na het zwemmen en dit lijkt ideaal om ons zoontje hetzelfde leed als zijn papa te besparen maar hem wel het plezier van het zwemmen te gunnen 🙂

  • Monique Gort says:

    Tof!! Wat een geniaal idee, op deze manier koelen de kleintjes veel minder snel af en liggen ze lekker in het warme water te spetteren. Ik heb de kleurtjes bekeken en vind vooral “Blue – Duck, Pink” de roze erg mooi!
    Bij deze doe ik graag mee voor ons kleine Mereltje.

  • Dit is een leuk cadeautje voor mijn vriendin, die in december oma is geworden.
    Voor haar doe ik mee voor de kleur: Blue-Duck.
    Ik heb geen Facebook, maar volg op Bloglovin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.